,
  • BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

​300 derece fırın sıcaklığının önünde oruç tutuyorlar

​300 derece fırın sıcaklığının önünde oruç tutuyorlar
300 derece fırın sıcaklığı ve bunaltıcı havaya aldırmayan Batmanlı fırıncılar, oruç tutarak ibadetlerini ifa ediyorlar.

Batmanlı fırıncılar, 300 dereceyi bulan sıcaklığının önünde oruçlarını tutarak Ramazan ayını geçiriyorlar.

Bu yıl Ramazan önceki senelerin Ramazanlara göre serin bile olsa Batman'da fırıncılar, ekmek pişirdikleri ve 300 dereceyi bulan fırınların sıcağından olumsuz etkilendiklerini ancak buna rağmen oruçlarını tutmaya devam ettiklerini söyledi.

Ramazan öncesi 300 derece sıcaklık önünde çalışan fırıncılar, günde yaklaşık 5 litre su tükettiklerini ve çok zorlandıklarını ama Ramazan'da ise akşama kadar su içmeden durabildiklerini dile getirdiler.

Yıllardır fırında çalışarak geçimini sağladığını vurgulayan Halit Güneş, “Tüpraş Ekmek Fırınında çalışıyorum. Bu yıl orucumuz diğer senelere göre daha serin ve güzeldir. Oruç tutmayan herkesin oruçlarını tutmalarını istiyoruz. Bu yıl dışarısı serindir ama 300 derece sıcaklığındaki fırın önünde çalışıyoruz. Fırın önünde oruç tutmak zordur ama Elhamdulillah orucumuzu tutup işimizi devam ediyoruz. Ramazan öncesi sabahtan akşama kadar çalışıyorduk şimdi ise saat 15.00’den iftara kadar çalışıyoruz. Çok şükür güzel geçiyor. Her gün saat 15.00’de ekmek çıkarıyoruz. Ayrıca fırında tava, lamacun ve pide de yapıyoruz. Ramazan öncesi günde en az 5 litre su içiyordum şimdi ise Ramazan nedeniyle susuz idare ediyoruz.” dedi.

Fırın içindeki aşırı sıcağa aldırış etmeden işlerini yaptıklarını dile getiren Fuat Doğan ise “Ramazan her yıl bir sonraki yıla göre daha rahattır. Havalar serinlenmeye başlıyor. Bir önceki Ramazan zordu bu sene biraz daha rahattır. Fırın işi gerçekten zordur Ramazan ayında biraz daha zorlaşıyor. Gerçekten bu ortamda oruç tutmak her babayiğidin harcı değildir. Ramazan dolayısıyla gün içinde fazla çalışmıyoruz. Normal günlerde sabah saat 07.00’da  başlıyoruz akşam 20.00’a kadar Ramazan ayında saat 14.00 gibi başlıyoruz akşam saat 19.30’a kadar. 4-5 saatlik bir zaman diliminde çalışıyoruz. Çalıştığımızda da Allah-u Teâlâ sabır veriyor. Gerçekten Allah’ın (celle celaluhu) yardımını kendi gözlerimizle görüyoruz. Dışarısının sıcaklığı ne kadardır tam bilmiyorum ama fırının içi onun iki katıdır. Ocağın sıcaklığı 350 derece bazen 400 derece sıcaklığa çıkıyor. Tabi ocak sıcaklığı fırının içinde yansıyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Gri Listede yer alan PKK'li öldürüldü

Gri Listede yer alan PKK'li öldürüldü

Gri Listede yer alan PKK'li öldürüldü

Gri Listede yer alan PKK'li öldürüldü

Gri Listede yer alan PKK'li öldürüldü

Gri Listede yer alan PKK'li öldürüldü

Gri Listede yer alan PKK'li öldürüldü

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55