,
  • BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

3 bakan Elazığ depremiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi

3 bakan Elazığ depremiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi
Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyülüğündeki deprem ile ilgili açıklama yapan İçişleri, Sağlık ile Çevre ve Şehircilik bakanları 6 kişinin enkaz altında olduğunu arama-kurtarma çalışmaların devam ettiği bilgisini verdiler.

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyülüğündeki deprem ile ilgili açıklama yapan İçişleri, Sağlık ile Çevre ve Şehircilik bakanları son bilgileri paylaştılar. İçişleri Bakanı Soylu, Sürsürü Mahallesinde 6 kişinin enkaz altında olduğunu arama-kurtarma çalışmaları ile ilgili bilgi verdiler.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem hakkında son gelişmeleri aktardı.

Şu ana kadar 35 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi enkaz altında

Şu ana kadar Elazığ'da 31 Malatya'da 4 kişi olmak üzere 35 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Bakan Soylu şunları söyledi:

"Şu ana kadar 31 vatandaşımız Elazığ'da hayatını kaybetti, 4 vatandaşımız da Malatya Doğanyol'da hayatını kaybetti. Bu saate kadar göçük altından toplam 45 kişiyi sağ olarak çıkardık. 4,0'ın üzerinde 20 adet artçı, toplamda 678 artçı deprem meydana geldi. Enkaz kaldırma çalışmaları ve arama-kurtarma çalışmaları süratle devam ediyor. Mustafa Paşa Mahallesi'nde son enkaz altından bir vatandaşımız çıkarıldı. Sürsürü Mahallemizde ise 6 vatandaşımız enkaz altında. Arama-kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir."

Depremde yaralananların tedavileri devam ediyor

Deprem nedeniyle hastanede tedavi görenlerle ilgili son bilgileri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da şunları söyledi:

"Elazığ ve Malatya'daki depremin 39'uncu saatini geride bıraktık.  Bin 607 kişi hastanelerimize başvurdu. 3'te 2'si panik ve kaygı nedeniyle müracaat etti. 594 kişi yaralı olarak geldi. Tedavisi devam edenlerin sayısı ise 104'e kadar düştü. 39 saatlik zaman diliminde hem UMKE ekibimiz, hem 112 Acil ekibimiz sahada hizmet veriyor. 4 tane 50 yataklı hasra hastanemizin hazır olduğunu söylemiştim, şu an ihtiyacımız söz konusu olmadı. Gönüllü görev almak isteyen, ilaç vermek isteyen STK'larımız, firmalarımız oldu. Şu an desteğe ihtiyacımız olmadı."

Depremde yıkılan ve hasar gören binalar

Yıkılan ve hasarlı binalarla ilgili son bilgileri paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da şu ifadeleri kullandı:

"500'ü aşkın bir ekiple sahada çalışmaları başlattık. Hasar tespit çalışmalarını Elazığ ve Malatya'da yürütüyoruz. Biz Elazığ Valiliği koordinasyonunda kriz masası oluşturduk. İlgili bakanlıklarımız gelen taleplere cevap vermeye devam ediyor. Vatandaşlarımızın bir an önce muhtarlıklar aracılığıyla kaymakamlıklara müracaat ederek bildirim yapması gerekiyor. Bizim de bina tespitini yapıp binaya geçebilmesi açısından...

Elazığ merkez ve Sivrice'de 31 yıkık, 249 ağır hasarlı, 56 orta hasarlı, 349 da az hasarlı bina tespiti gerçekleştirdik. Acil yıkılması gereken 12 binamız var. Tebligatlarımızı yapıyoruz. Malatya'da toplam 26 yıkık, 29 metruk yapı var. 529 ağır hasarlı, 5 orta hasarlı, 129 az hasarlı bina var.

Altyapılara ilişkin İller Bankası tarafından oluşturduğumuz ekipler çalışmaları yaptı. Elazığ'da 20, Malatya'da 14, Bingöl 11, Tunceli 9 yerel yönetim depremden etkilenmiştir. İki belediyemizde hasarlar tamamen giderilmiştir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55