,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

3. Alemlere rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması startı verildi!

3. Alemlere rahmet  Uluslararası Kısa Film Yarışması startı verildi!
Siyer Vakfı’nın organize ettiği ve bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması, İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda verildi.

Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması, sinema sektöründe Hz. Peygamber (sas)’in emin kişiliğinin, hayatı boyunca mücadele ettiği hak davasının, örnek ahlâkının, sade hayatının anlaşılabilmesi konusunda bir farkındalık oluşmasını sağlayacak kısa metrajlı filmler üretilmesi ve bu alanında bir gayret içerisinde olanların desteklenmesi amacıyla tertip edilmiştir.

Projenin Hedefi

Projenin hedefi; Âlemlere Rahmet olan Hz. Peygamber (sas)’in getirdiği mesajı hakkıyla bu çağa taşımayı kendisine görev edinen herkesin, çağın en önemli iletişim yöntemlerinden biri olan sinema aracılığıyla, Hz. Peygamber (sas)’i tanımaya aday tüm insanlara ulaşmasını sağlamaktır.

Türkiye ve Dünyada Bir İlk

2014 yılında Türkiye’de ve dünyada ilk defa organize edilen yarışmaya 50 film katılmış, toplam 15.000 TL. ödül dağıtılmıştı 2015 yılında ise 103 filmin katıldığı yarışmada dereceye girenlere toplam 35.000 TL. ödül dağıtıldı. Düzenlenen ödül töreniUlusal ve Yereltelevizyonlar aracılığıyla canlı olarak milyonlarca kişiye ulaştı. Sosyal medyada 6 saat boyunca dünya gündeminde kaldı. Ödül töreni sonrasında günlerce ulusal ve yerel basında yer bulan Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması benzer organizasyonların yapılması için birçok sivil toplum kuruluşuna örneklik teşkil etti.

Birçok Ülkede Tanıtımı ve Duyurusu Olacak

Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması 2016 yılı takvimi bugün itibari ile başlamış oldu. Bu yıl uluslararası bir kimlik kazanan kısa film yarışmasının birçok ülkede tanıtım ve duyurusu da yapılacak. Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak yapılacak tanıtımlar hazırlanan web sitesi ve sosyal medya kanalları ile de desteklenecek. Yarışmaya dair tüm bilgilere, bugünden itibaren yeni yüzü ile yayına başlayacak olan web sitesinden ulaşılabilir. (www.alemlererahmetfilm.com)

Birçok ülkeden yönetmenlerin katılımının beklendiği yarışmanın bu yıl ki başvuru hedefi 500 film. 28 Ekim 2016 tarihine kadar filmlerin kabul edileceği yarışmanın gala ve ödül töreni 18 Aralık 2016’da yapılacak. İki aşamalı değerlendirmenin yapılacağı, kurmaca ve animasyon türünde eserlerin kabul edileceği yarışmada filmler aynı kategoride değerlendirilecek. Eserler 20 dakikayı geçmeyecek. Katılımcılar web sitesinden başvuru formu ve yarışma sözleşmesinin çıktısını ıslak imzalı olarak ve filmleriyle ilgili istenen diğer materyalleri 28 Ekim 2016 tarihine kadar belirtilen adrese göndermeliler.

Kamil İman, Kamil İnsan

Yarışma için bu yıl ‘‘Kâmil İman Kâmil İnsan”sloganı belirlenmiştir. Eserler bu çerçevede ele alınacak ve değerlendirilecektir.

Büyük Ödül

Bu yıl uluslararası bir kimlikle tüm dünyadan filmler kabul edecek olan yarışmada dereceye girenlere toplam 65 bin TL ödül dağıtılacak.

Detaylı Bilgi için:

0212 549 69 01

www.alemlererahmetfilm.com

3.-alemlere-rahmet--uluslararasi-kisa-film-yarismasi-starti-verildi!.jpg

3.-alemlere-rahmet--uluslararasi-kisa-film-yarismasi-starti-verildi!-001.jpg

3.-alemlere-rahmet--uluslararasi-kisa-film-yarismasi-starti-verildi!-002.jpg

Kaynak: HÜR24Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55