,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

​28 Şubat’ın mağduriyetleri giderilsin

​28 Şubat’ın mağduriyetleri giderilsin
28 Şubat sürecinde ağır bedeller ödeyip görevden alınan ve hala görevlerine iade edilmeyen İmam-Hatip Ömer Dursun, bir an önce mağduriyetinin giderilmesini talep ediyor.

Post modern darbe döneminde irtica suçlamasıyla birçok kişinin gözaltına alınarak işine son verildiğini belirten İmam-Hatip Ömer Dursun, 28 Şubat'ın üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala görevlerinin tekrar iade edilmemesini anlayamadığını söyledi.

Görevinden alındığından beri 21 yıldır birçok mağduriyetler yaşadığını dile getiren Dursun, yıllarca İstanbul’da inşaatlarda çalıştığını, cezaevine girdiğini şimdi ise Aydın’da bir inşaatta gece bekçisi olarak hayatını idame etmeye çalıştığını ifade etti.

“28 Şubat aktörleri geleceğimizi ve umutlarımızı çaldılar”

28 Şubat mağdurlarından birisi olarak yıllardır hukuki mücadeleye devam ettiğini aktaran Dursun, “O dönemin kendine özgü koşullarıyla hakkımızda verilen kararlar neticesinde görevden uzaklaştırıldım. O dönemde hukuksuzluğun diz boyu olduğuna herkes şahittir. Bu hukuksuz ve zulmü iliklerimize kadar hissettik. 28 Şubat sürecinde Batman’ın Gercüş ilçesinde Hisar köyünde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı imam olarak görevimi ifa etmekteydim. O denemin kendine mahsus bazı sebepler ortaya atılarak görevden alındım. Görevimizle birlikte özgürlüğümüzü ve birçok hakkımızı elimizden aldılar. O sürecin aktörleri geleceğimizi ve umutlarımızı çaldılar. Nihayetinde bütün hayallerimizi altüst etmiş oldular.” dedi.

“Halen 28 Şubat sürecinin devam ettiğine inanıyorum”

21 yıldır mağduriyetinin devam ettiğini belirten Dursun, “Bu süreçte gördüğümüz hukuksuzluklar diz boyu. Hak arama talebimizse herhangi bir yerden olumlu cevap alamadık. Hukuksuzluklar halen devam ediyor. Her ne kadar 28 Şubat süreci bitti o dönem kapandı denilse bile bizler ve birçok imam arkadaşımız halen izlerini taşımaktayız. Bu süre zarfında yoksulluğun, umutsuzluğun ve çeşitli olumsuzluklarıyla ailelerimiz ile yaşadık. Bu süreç hayatımızın her karesine yansımış oldu. Hukuki olarak hakkımızı aradığımızda ise herhangi olumlu bir sonuç alamadık. Halen 28 Şubat sürecinin devam ettiğine inanıyorum. Mağduriyetler giderilinceye kadar bu hukuksuzlukların devam ettiği sürece 28 Şubat devam ettiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bu mağduriyetin giderilmesi ve haklarımızın iade edilmesini talep ediyoruz”

Bu süreçte birçok zorluklara göğüs geldiklerini dile getiren Dursun, konuşmasının devamında ise şunları aktardı:

“Bu süreçte inancımızı elden bırakmadık yaşamaya devam ediyoruz. Var gücümüz ile inancımıza dört ele sarılmaya devam edeceğiz. Mağduriyetimizi giderilmesi için bu süre zarfında bazı haklar ve düzenlemeler 6495 sayılı yasanın 45. maddesiyle aynı statüde olduğumuz Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bir kısım İmam Hatipler göreve başlamış oldukları halde, yasal olarak bir kısmımıza bu hak tanınmamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığındaki idari yönetim değişikliklerinden dolayı gerçekleştirilememiştir. Ben be benim ile emsal yaklaşık 10 arkadaş halen bu mağduriyeti yaşamaktayız. Göreve başlayan arkadaşlarımızla hukuksal anlamda aynı haklara sahibiz memnu haklarımız iade edildiği halde göreve alınma ile ilgili herhangi bir sorun olmamasına rağmen halen görevimize iade edilmemişiz. Sesimizi bir türlü yetkililere duyuramadık. Diyanet ile irtibata girdiğimizde haklısınız deniliyor. Bu mağduriyetin giderilmesi ve haklarımızın iade edilmesini talep ediyoruz.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55