,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

"28 Şubat Türkiye ve dünya tarihinde kara bir lekedir"

"28 Şubat Türkiye ve dünya tarihinde kara bir lekedir"
​28 Şubat askeri darbenin yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yapan Akıncılar Derneği Elazığ Şubesi 2'nci Başkanı Mehmet Ertuğrul, 28 Şubat'ın Türkiye ve dünya tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti.

Akıncılar Derneği Elazığ Şubesi 2'nci Başkanı Mehmet Ertuğrul, 28 Şubat askeri darbenin yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Açıklamasında Ertuğrul, tarih her daim iyi ile kötünün mücadelesine sahne olduğu vurgusunda bulundu.

Müslümanların, varoluş amacı çerçevesinde büyük bedeller ödediğini, türlü zalimliklere maruz kalarak sahabeler gibi şehit olduğunu belirten Ertuğrul, şehitlerin Allah’ın davasını yaymak maksadıyla mücadelelerini sürdürdüklerini kaydetti.

Her yıl şubat ayı geldiğinde ezilen İslam coğrafyasını bir hüzün kapladığını dile getiren Ertuğrul, bu ayda İslam davası için birçok şehidin canını feda ettiğini söyledi.

Ertuğrul, "Bu ayın en önemli özelliği şehadet ayı olmasıdır. Kur'an'da Rabbimizin müjdelediği şehitlik makamına, çok sayıda dava önderi, mücahit, muvahhid, Allah dostu bu ayda kavuşmuştur. Zulüm, baskı ve dayatmalara boyun eğmeyerek Müslümanların izzet ve şereflerini korumaya çalışan mücahitler, zalimlerin hain saldırılarına maruz kalmış ve pek çok dava önderi, özellikle şubat ayında şehadet makamına ulaşmıştır. Şeyh Ahmet Yasin, Hama şehitleri, İskilipli Atıf Hoca, Hasan El Benna, Cevher Dudayev, Metin Yüksel ve diğerleri. Bundan dolayı bu aya 'Şehadet ayı' demek mümkündür. Bu yıl şubat ayı yine hüzünlü bir olaya tanıklık etmiştir. Mısır’da zalim Sisi yönetimi tarafından türlü işkencelere maruz kalan 9 yiğit evladımız, dünyanın sus pus olduğu şu zaman diliminde idam edilmişlerdir. Halen zindanlarda idam edilmeyi bekleyen yüzlerce masum Müslüman kardeşimiz bulunmaktadır. Müslüman âlemi başta olmak üzere, tüm dünya örgütleri sessizce bu katliamı seyretmektedir. Ama şu unutulmamalıdır ki Firavunlar her dönemde kaybedecektir. Allah bir Musa elbette gönderecektir.” dedi.

“28 Şubat darbesinin yaraları hâlâ kapanmadı”

Türkiye ve dünya tarihine kara leke olarak yazılan, inanmışların ağır bedeller ödediği 28 Şubat hadisesinin açtığı yaraların hâlâ sarılmaya çalışıldığını dile getiren Ertuğrul, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Hakkın batıla galebe çaldığı, tarihin akışı içerisinde son derece küçük ama kendi içerisinde mühim bir mesele olan 28 Şubat’ta, Siyonizm ve ırkçı Emperyalizm, ülkedeki piyonlarını kullanmak suretiyle meşru hükümete darbe yapmış ve hükümeti yıkmıştır. Fakat bilinmelidir ki bu yıkılış, yeni zaferlerin de müjdesi olmuştur. Başta 28 Şubat darbesi olmak üzere, tüm darbeleri ve darbecileri kınıyoruz.”

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın bu ayda hayatını kaybettiğini hatırlatan Ertuğrul, hayatı boyunca canıyla malıyla mücadele etmiş, Emperyalizme, Siyonizm'e ve zalimlere karşı dik durarak, onların oyunlarını bozan Erbakan'ı rahmetle andığını belirtti. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55