,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

28 Şubat darbesini anlatan "Tanık" isimli belgeselin galası gerçekleştirildi

28 Şubat darbesini anlatan "Tanık" isimli belgeselin galası gerçekleştirildi
28 Şubat 1997 yılında gerçekleşen postmodern askeri darbenin 24'üncü yılında, darbe döneminde öğrenci olanların anlatımıyla o süreçte yaşanan mağduriyetlerin anlatıldığı "Tanık" belgeselinin galası gerçekleştirildi.

 

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlene gala (ön gösterim) gecesine AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Ahmet Hamdi Çamlı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Kerim Tekinalp

"28 Şubat aslında bir mağduriyet silsilesi değil bir mücadele silsilesidir"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren "Tanık" belgeseli yapımcısı ve senaristi Kerem Tekinalp, "Tanık belgeselinin yapımında maddi manevi destek veren Birlik Vakfı'na bağlı Genç Birlik Genel Başkanı Mustafa Alkan, "Yaklaşık 8 aydır üzerinde çalıştığımız, neredeyse 100 kişilik bir genç ekibin yaptığı çalışmayı izleyeceksiniz. 28 Şubat geldi geçti ama izleri hala arkada kaldı. Hala çok sıkıntı yaşayanlar var. İstanbul Üniversitesinde çekimlerimiz yaparken ablalarımız üniversiteye girerken hala aynı sıkıntıları yaşıyorlardı. Biz onların duygularına tercüman olmak istedik. Elhamdülillah bu işi sizler için çıkardık. 28 Şubat aslında bir mağduriyet silsilesi değil bir mücadele silsilesidir. Ağabeylerimiz, ablalarımız Allah'ı arkalarına alarak direndiler ve başardılar." dedi.

video

Programa ev sahipliği yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da yaptığı konuşmada, büyük bir heyecanla belgesel sürecini takip ettiğini ve "Tanık" belgeselinin 28 Şubat'ı gelecek nesillere daha iyi anlatmak için önemli bir araç olması temennisinde bulundu.

Türkiye halkının 100 yıldır çok sıkıntı çektiğini ve 28 Şubat'ın da bu sıkıntılardan birisi olduğunu belirten Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı, tekrar aynı sıkıntıların yaşanmaması adına daha önce yaşananların unutulmaması, unutturulmaması gerektiğini vurguladı.

Ravza Kavakçı Kan

"Elimizdeki nimetlerin farkında olmalıyız"

Programda bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, "Gerçekten anlatmak lazım. İçimiz kan ağlıyor ama anlatmak, unutmamak lazım. Elimizdeki nimetlerin farkında olmak lazım. Yoksa Allah muhafaza rabbim bunun hesabını sorar. Onun için bugün geriye baktığımızda 28 Şubat'ı hatırlayıp elhamdülillah demek lazım." diye konuştu.

Kerem Tekinalp

"28 Şubat mücadelesindeki başarı öyküleriyle karşınıza çıkmak istedik"

Yapılan konuşmaların ardından gösterime sunulan belgeselle nihayete eren program sonrasında belgesel ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan "Tanık" belgeseli yapımcısı ve senaristi Kerem Tekinalp, "28 Şubat'ı farklı bir yönüyle ele almak istedik. Aslında daha önce izlediğimiz tüm içeriklerde rahatsız olduğumuz bir konu olan mağdur edebiyatının tamamen karşısında duruyoruz. Bizim ağabeylerimiz, ablalarımız arkalarına Allah'ı alıp mücadele ettiler. Bizler de bu mücadele ve başarı öyküleriyle karşınıza çıkmak istedik." şeklinde konuştu.

Mustafa Aykan

"Geçmişimizi unutursak geleceğimizi elimizden alırlar düsturuyla çalışmalara katkıda bulunduk"

Belgesele maddi ve manevi destek verdiklerini söyleyen Genç Birlik Genel Başkanı Mustafa Aykan da şu ifadeleri kullandı:

"28 Şubat, ablalarımıza, teyzelerimize yapılan bir haksızlık mücadelesiydi. Bunun da tekrar gündeme gelmesi gerekiyordu. Bu dönemlerde bile hala siyasi çekişmeler içerisindeyiz. Bu çekişmeler inşallah meyvesini verecek ve daha da güçlenerek meyvesini verecek. Türkiye ve dünya gündeminde başörtülü ablalarımızın mücadelesinin karşılığını göreceğiz. Geçmişimizi unutursak geleceğimizi elimizden alırlar düsturuyla bakarak vakıf olarak çalışmalara katkılarda bulunduk." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55