,
  • BIST 9556.17
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 25 °C

27 yıldır evsizlere yönelik yardım çalışması yapıyor

27 yıldır evsizlere yönelik yardım çalışması yapıyor
Beyoğlu-Taksim'de bulunan bir camide 20 yıldır imamlık yapan Osman Gökrem, onlarca evsizin giyim, sıcak yemek, banyo ihtiyaçlarını gidermenin yanında iş bulmalarına, aileleriyle barışmalarına da vesile oluyor.

 

1996 yılında imam-hatip olarak göreve başladığı günden bu yana evsizlere yönelik çalışma yapan Gökrem, 20 yıldır imamlık yaptığı Selime Hatun Camii'nde önce az bir sayı ile başladığı çalışma kapsamında şu anda yaklaşık 150 evsize düzenli olarak yardım yapıyor.

Evsizlerin banyo, giyim, yemek ve tıraş ihtiyaçlarının giderilmesine öncülük eden Gökrem, aynı zamanda işçi arayan işverenler ile iş arayan evsizleri buluşturarak evsizlerin bir işe girmelerini sağlıyor.

İşe başlayan evsizlerin işlerine düzenli olarak gidebilmeleri adına camide yatmalarına olanak sağlayan Gökrem, 1-2 ay düzenli çalışan evsizlere, ardından pansiyon veya bekâr odası gibi bir yer tutarak orada hayatlarını sürdürmelerini sağlarken temel ihtiyaçlarının karşılanması için yardımcı olmaya da devam ediyor.

Ramazan ayında ise ihtiyaç sahiplerine alışveriş kartı dağıtımı, engellilere yönelik özel projelerin yapıldığı camide, yılda ortalama 8 bin kişiye ulaşılıyor. Zekât zamanında da belli bir miktardan fazla zekât bağışı yapan kişilerle birlikte muhtaçların evlerine gidilerek zekât sahibinin bizzat zekâtını teslim etmesi sağlanıyor.

27 yıldır evsizlere yönelik yardım çalışması yapıyor

Sokakta kalanlara yönelik yaptıkları çalışmalarda sadece yemek vermek, çamaşır dağıtmak olmadığını, toplumu bu konuda aydınlatmak ve başkalarının da bu tür çalışmalara destek vermelerini sağlamak olduğunu belirten Gökrem, her cumartesi için maddi destek sağlayanların yanında fiziki olarak çalışmalara destek verenlerinde olduğunu kaydetti.

"Sokakta kalanları görünce ilgisiz kalamadık"

Yaptıkları çalışmalarla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Selime Hatun Camii İmam Hatibi Osman Gökrem, "1987'de imam-hatip olarak göreve başladım. Bursa, Tekirdağ ve İstanbul'da 27 senedir görev yapıyorum. 20 yıldır bu camide görevliyim. Çalışmalarımız sokaklarda kalan kişilerle ilgili. Çalışmamız çok eskilere dayanıyor. Son 15 senedir kendimizi işin ortasında bulduk. İstanbul'a gelince sokakta kalan insanların da olduğunu gördük ve ilgisiz kalamadık. 1996'dan itibaren az çok 3-5 kişiyle ilgilenmeye gayret ediyorduk. Son 15 yılda kapılarımızı tamamen açtık. Önce banyo açtık. Banyodan sonra tıraş yapalım dedik. Sonrasında yemek verelim, elbise dağıtalım derken iş büyüdü de büyüdü. Elhamdülillah şu anda iş bulma, aileleriyle barıştırma gibi faaliyetlerimiz devam ediyor." dedi.

"İş arayan evsizlere iş bulmaları sağlanıyor"

İlk başlarda 20-30 kişiyle başladıkları çalışmaya şimdilerde ise her cumartesi günü 150 kişilik yemek, iç çamaşırı ve tıraş bıçağı dağıttıklarını vurgulayan Gökrem, "Elini kaptırmış ama kolunu kaptırmamış olanlara iş buluyoruz. İş bulduklarımızın da işlerinde performans gösterebilmeleri için sokakta kalmamaları adına camimizde yatırıyoruz. Tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bir iki ay maaş aldıklarında pansiyon, bekâr odası gibi bir yere taşınmalarını sağlıyoruz. Sonrasında yine elbise, çamaşır, ayakkabı gibi zaruri ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Elhamdülillah hedefimiz senede yüzde 10 oranında kişiyi topluma kazandırmaktı Allah bize yüzde 20-25 nasip ediyor." diye konuştu.

27 yıldır evsizlere yönelik yardım çalışması yapıyor

Elektrik mühendisi gönüllü berberlik yapıyor

4 yıldır camide evsizlere gönüllü berberlik yapan Elektrik Mühendisi İbrahim İnal, "Özel bir firmada satış müdürü olarak çalışıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 3-4 sene önce eşim bu tarafta bir hocanın bir takım çalışmalarının olduğunu öğrenmişti. Elimizde bir takım elbiseler vardı. Onları getirdiğimde yapılan çalışma çok hoşuma gitti. O gün bugündür buradayız. Bir keresinde hocamız çok yoğundu. Tıraş edecek adam arıyordu. En özendiğim şeylerden birisiydi. Çünkü o insanlara sevgi ile dokunuşuna hayran olmuştum. Allah nasip etti o günden bu yana berberlik yakamıza yapıştı. Yemek dağıtımı yapıyoruz. Hocam ile birlikte yetim giyindirme projelerimiz oluyor. Pandemi sürecinde, sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde hocam ile kapı kapı dolaşıp bize emaneten verilen market kartlarını ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Elimizden geldiği kadar bu şekilde devam ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55