,
  • BIST 4.886,91
  • Altın 1310.676
  • Dolar 20.7186
  • Euro 22.2073
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 20 °C

220'den fazla şirket Rusya'dan çekildi

220'den fazla şirket Rusya'dan çekildi
​Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya yönelik saldırılar nedeniyle 220'den fazla yabancı şirketin, Rusya pazarından çıktığını açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "220'den fazla şirket şimdiden Rusya pazarından ayrıldı. Ve her gün onlarcası Rusya pazarından ayrılmaya devam ediyor. Şu anda Rusya'da çalışmayı bırakanların listesi o kadar uzun ki hepsini standart boyutlu bir görüntüye sığdırmak neredeyse imkansız hale geldi." denildi.

Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, daha önce yaptığı açıklamada tüketicileri henüz Rusya pazarından ayrılmamış büyük uluslararası şirketleri boykot etmeye çağırmıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mykhailo Podolyak, bugün yaptığı açıklamada ise şirketler Danone, Nestle, Unilever ve P&G'nin halen Rusya'da faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatarak, bunların dolaylı olarak Ukrayna'ya karşı savaşı finanse etmekle suçladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55