,
  • BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

21’inci yüzyılda genç olmanın önemi!

21’inci yüzyılda genç olmanın önemi!
“17-23 Ekim Dünya Müslüman Gençlik Haftası” dolayısıyla Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü ve Bilgi Erdem Topluluğu tarafından Diyarbakır’da etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır’da “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” konulu etkinliğe katılan Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Turan, emperyalistlerin, İslam ile gençliğin arasını ayırmaya çalıştıklarını belirtti.

“Dünya Müslüman Gençlik Haftası” konulu etkinliğin açılışı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle yapıldı.

Seslendirilen marşlarla devam eden etkinlikte gençlere hitap eden Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Turan, 21’inci yüzyılda genç olmanın önemini anlattı.

Emperyalistlerin, yaşadığımız yüzyılda İslam ile gençliğin arasını ayırmaya çalıştıklarını belirten Turan, “Bunlar İslam’ın geleceğine kastettiler. Gençliği özünden koparıp kendilerine kul etmek isteyen emperyalist güçler, gençlik ile İslam’ın arasını ayırdılar. ‘İnsan hem Müslüman hem dindar hem genç olur mu? Dindarlık yaşlılık işidir.’ dediler. Bu, belki çağımıza dönük en ağır Siyonist ve emperyalist propagandadır.” dedi.

“Hz. Peygamber’in tebliğini götürenler gençlerdi”

Müslümanların, öncelikle bu propagandalarla mücadele etmeleri gerektiğine değinen Turan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bundan yola çıkarsak bize yönelik bütün hileleri çözmüş oluruz. Hz. Peygamber’e iman edenler, onun tebliğini götürenler gençlerdi. Aradan bin 400 yıl geçti. ‘Camiye gidecek, İslam’dan bahsedecek biri varsa yaşlı olsun. Eğer yaşlı değilse İslam’dan bahsetmeye, Müslümanlıktan konuşmaya hakkı yok’ gibi yepyeni bir algı oluşturdular. Bu, İslam’ın tamamına dönük bir algıdır. Son 100-200 yılda İslam’la ilgili her şeyi ters yüz ettiler.”

“Sahabe hayatı okuyun, İslam’ın yaşanabildiğini göreceksiniz”

Turan, gençlerin sürekli okuyarak ilmi anlamda gelişme kaydetmelerinin önemini dile getirerek, “Sünnetullaha tabi olur ve çalışırsak Allah bize verir. Çokça sahabe hayatı, tabiin hayatı, ünlü âlimlerin ve ünlü mücahitlerin hayatını okuyun. İslam’ın yaşanabildiğini göreceksiniz. Bize, ‘İslam yaşanmaz’ diyenler doğru konuşmuyor. Onlar emperyalizmin hizmetkârlarıdır. Zira bu çağda Müslüman olmak, dünyanın en büyük gücüne hayır diyebilecek cesarete sahip olmaktır.” ifadelerini kullandı.

“Ayrıştığınız zaman özgür olamazsınız”

Etkin güce sahip olmak isteyen Müslümanların, bir araya gelmek zorunda olduğunu vurgulayan Turan, “Ayrıştığınız zaman özgür olamazsınız. Hakkı daima batıl, batılı da daima hak gösterdiler. Gençlik olarak bize ne öğretilmişse sorgulamamız lazım. Yeni bir bakış açısına ihtiyacımız var. Yüce dini kalkındıracak hamillerin içerisinde olmamız gerekiyor. Bu topraklar mukaddes topraklardır, İslam için fedakârlık yapmış topraklardır. Şimdi sıra sizin gençliğinizdedir. Siz ya bu mukaddes hali sürdüreceksiniz ya da mukaddes toprakları kirli insanlara teslim edeceksiniz. Ya ‘La’ diyerek onların sizler için çizmek istedikleri yolu bozacaksınız ya da onlara teslim olacaksınız.” şeklinde konuştu.

Farklı dallarda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verildiği etkinlik, dua ile son buldu. (İLKHA)

17-23-ekim-dunya-musluman-genclik-haftasi.jpg

17-23-ekim-dunya-musluman-genclik-haftasi-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55