,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

“2019 yılında toplam 154 proje üzerinde çalışıyoruz”

“2019 yılında toplam 154 proje üzerinde çalışıyoruz”
​2019 yılı İkinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Vali Kadir Ekinci, “2019 yılında toplam 154 proje üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

2019 Yılı ikinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bingöl Valisi Kadir Ekinci Başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen yılın ikinci koordinasyon toplantısında; yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ilimizde gerçekleştirdiği projelerin değerlendirilmesinin yanı sıra henüz proje aşamasında olan yatırımların uygulanacağı bölgelere olan katkısı hususunda istişarelerde bulunuldu. Koordinasyon kurulunun karar almasını gerektirecek teklifler görüşüldü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kadir Ekinci, 2019 Yılı İkinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın Bingöl’e hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Vali Ekinci, “Toplantımızda 2019 Yılı ikinci döneminde yatırımcı kurum ve kuruluşların ilimizde 2019 yılında gerçekleştirecekleri projelerin kısa bir değerlendirmesi yapılacaktır. Projelerin uygulanmasında birimler arasında sağlanması gereken eşgüdüm varsa bunlar hızlı bir şekilde dile getirilecektir. Ayrıca kurul kararı alınması gereken konular varsa onlar da değerli amirlerimizin teklifleri doğrultusunda tekrar görüşülecektir.” dedi.

“2019 yılında toplam 154 proje üzerinde çalışıyoruz”

2019 yılında toplam 154 proje üzerinde çalışacaklarını dile getiren Vali Ekinci, “Bu projelerin 3’ü tamamlanmış durumda; diğer 151 projeden 85 proje devam ediyor. Ayrıca 40 proje ihale aşamasında ve 26 proje de çeşitli sebeplerden dolayı henüz başlanamamış durumdadır. İlimiz yatırım projelerine ilişkin çalışmalar 18 genel ve özel bütçeli kuruluş tarafından gerçekleştiriliyor.” diye konuştu.  

“Kamu kaynakları ile yapacağımız işleri her birimizin özel işi gibi değerlendirmeliyiz”

Vali Ekinci, şunları söyledi: “Devam eden işlerimizi hassasiyetle takip edeceğiz inşallah. İhaleye çıkılmamış olan 40 projeyi bir an önce tamamlayıp ihaleye çıkacağız; akabinde de başlanmamış 26 projenin eksiklerini gidererek ilgili çalışmaları hızlandıracağız. Önümüzdeki günlerde Bingöl genelinde yatırımları izlemeyle ilgili interaktif bir sistem kurmanın çalışmalarını sürdürüyoruz. Bununla ilgili altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısıyla tüm koordinasyon üyeleri her yatırımı günlük olarak mobil şekilde takip edebileceklerdir. Bu konuda iki hassasiyetimiz var: Birincisi zaman kaybetmeden, bir an önce işlere başlanmasıdır. İkincisi de yapılan işlerin kalitesi ile ilgilidir. Kamu kaynakları ile yapacağımız işleri her birimizin özel işi gibi değerlendirmeliyiz.  Bu çerçevede kontrolör arkadaşların özellikle uyarılmasını ve kaliteden asla ödün verilmemesini bekliyoruz.”

“Önümüzdeki dönemde el birliği ve gönül birliği ile daha güzel çalışmalar yapacağız”

Son olarak kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Vali Ekinci, “31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminin ilimize ve ülkemize hayıtlar getirmesini temenni ediyorum. Yeni seçilen ve yeniden seçilen belediye başkanlarımıza, il genel meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza hayırlı olsun diyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde el birliği ve gönül birliği ile daha güzel çalışmalar yapacağız. Mahalli idareler ve kamu kurumlarını ayrı olarak görmüyoruz. İnşallah el ele vererek, ‘biz’ anlayışını öne çıkartacak ve imkanlarımızı birleştirerek hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Bingöl Valiliği olarak tüm Kaymakamlıklarımızın ve Belediyelerimizin yanında olacağız. Bingöl’ümüze hizmetin en iyisinin en hızlı şekilde sunulması adına tüm yönetici arkadaşlarımdan azami hassasiyet bekliyorum. 2019 Yılı İkinci İl Koordinasyon Toplantısı’nın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.  

Toplantıya Valimiz Kadir Ekinci’nin yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Vali Yardımcısı V. Ali İhsan Başak, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, STK Temsilcileri, meslek odaları ile yatırımcı kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri katıldı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55