,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

2017 Yılının İlk Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

2017 Yılının İlk Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı
Batman İl Koordinasyon Kurulu’nun 2017 yılının birinci dönem toplantısı, Vali Ahmet Deniz başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, ilçe kaymakamları, yatırımcı kurumların bölge yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum müdürleri katıldı.

il-koordinasyon-kurulu.jpgVali Ahmet Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda 2016 yılında yürütülen projelerin değerlendirmesi yapılarak, 2017 yılında kurumlar tarafından yürütülecek yatırım projeleri görüşüldü.

Batman'da yapımı tamamlanan ve devam eden kamu yatırımları hakkında kurula bilgi veren Vali Deniz, “Yatırımcı kuruluşlarımızın yatırım izleme raporlarına göre Batman'da 16 yatırımcı kuruluşa ait 321 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam proje tutarı 3 milyar 64 milyon 463 bin liradır.  Bu projeler için 2017 yılı 1.dönem itibariyle 893 milyon 938 bin lira harcama yapılmıştır.  2017 yılında ayrılan ödenek tutarı ise 546 milyon 855 bin liradır.  Bu ödeneğin 300 milyon 514 bin lirası harcanmıştır” dedi.

il-koordinasyon-kurulu-001.jpg
Yapılan harcamaya göre Batman'da yürütülen projelerin nakdi gerçekleşme oranın yüzde 54,30 fiziki gerçekleşme oranın ise yüzde 47,26 olduğunu belirten Vali Deniz, biten proje sayısının 144, devam eden proje sayısının 123, ihale aşamasındaki proje sayısının 32, başlanamayan proje sayısının ise 22 olduğunu ifade etti.

il-koordinasyon-kurulu-002.jpgKonuşmasında kurumlararası koordinasyonun önemine değinen Vali Deniz,  “Heba edecek hiçbir zamanımız yok, eğitim, ulaştırma ve sağlık hizmetlerinde en iyi şekilde hizmet edeceğiz. Kamu hizmetlerini en iyi şekilde vatandaşlarımıza sunmak için gece gündüz demeden çalışacağız. Bizim varlık sebebimiz vatandaşlarımıza hizmet etmektir. 15 Temmuz da asil duruş sergileyen milletimize hizmet konusunda daha fazla çaba ve gayret göstermeliyiz. Bütün gayemiz ve çabamız bu şehri daha iyi, daha güzel yerlere nasıl getirebiliriz olmalıdır." ifadelerini kullandı.
 
Vali Deniz devamla, "Batman İl sınırları içerisinde çevre kirliliğine neden olan tüm çöpleri kurumların koordineli çalışmaları ile çözeceğimize inanıyorum.  Batman Belediyesi olarak kentin temizliği konusunda önemli bir mesafe kat edildi.  Batman, il merkezi, ilçe ve köylerimizle temizlik bakımından örnek gösterilen bir şehir olmalıdır. Kapalı mekanlarda sigara içilmemesi için ilgili kurumlar gereken çalışma ve denetimleri artırmalılar. Bu konuda hiçbir şekilde taviz verilmeyecek. Sağlığımızı tehdit eden sigara ile savaşta tüm kurumların desteğini bekliyorum. Çünkü geleceğimiz olan gençler ilk olarak sigara bağımlılığı ile başlıyor. Sonra küresel bir sorun olan madde bağımlığına kadar ilerliyor. Bizler sigara bağımlılığını kesersek diğer madde bağlığını da kesmiş oluruz. Bu konuda üstümüze düşen tüm sorumluğu yeri getirmemiz gerekir. Terörle mücadeledeki kararlılığımız devem ediyor. Bir tek terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
il-koordinasyon-kurulu-003.jpg 
Daha sonra yatırımcı kuruluşların yöneticileri tek tek söz alarak yürüttükleri yatırım projeleri hakkında kurula bilgi sundular.
Toplantının sonunda Vali Deniz, koordinasyon gerektiren çalışmalarda, kurumların işbirliği içerisinde çalışmaları gerektiğini belirterek, kurul üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

 

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55