,
  • BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

2017 Yerel Gazetecilik Ödülleri'ne başvurular başladı

2017 Yerel Gazetecilik Ödülleri'ne başvurular başladı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung (KAS)’ın yerel medyayı desteklemek amacıyla 19 yıldır birlikte düzenlediği Yerel Gazetecilik Ödülleri'ne başvurular başladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Stiftung’un 1998 yılında başlattığı ve her yıl verilen Yerel Gazetecilik Ödülleri’ne başvurular başladı. 2017 Yerel Gazetecilik Ödülleri; demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel gazeteciliğin güçlenmesini sağlamayı hedefliyor.

YEREL GAZETECİLİK ÖDÜLLERİ JÜRİSİ

2017 Yerel Gazetecilik Ödüllerini belirleyecek jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor: 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Konrad Adenauer Stiftung adına Proje Koordinatörü Bekir Öncel, Gazeteci İsmail Ballı, DHA İstihbarat Şefi Hasan Erşan, Hürriyet Gazetesi Foto Editörü Sebati Karakurt, TGC Ordu Temsilcisi Zeki Mesut Özel, TGC Balotaj Kurulu Başkanı Nuray Özger ve TGC Denetim Kurulu Üyesi Arif Esen

YEREL GAZETE ÇALIŞANLARINI KAPSIYOR

 

Yerel gazetecilik ödülü, yerel gazetelerde çalışan gazetecileri kapsıyor. Ödüller, haber, fotoğraf, sayfa düzeni dallarında birer gazeteciye veriliyor.  Değerlendirmede, bu kuruluşlarda çalışanların yerel konular ve meslek kurallarının uygulanması için olanaklarını en iyi şekilde kullanmaları dikkate alınıyor.

TEK BİR ÇALIŞMAYLA BAŞVURULACAK

Adaylar, doğrudan başvurabileceği gibi, yerel gazetelerin yazı işleri müdürleri, iletişim fakültelerinin bulunduğu yerlerde fakülteler adına öğretim üyeleri, yerel meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri aday gösterebiliyor. Her aday tek bir çalışma ile katılabiliyor veya önerilebiliyor. Aday gösterilen çalışmalar nedeniyle çalışma sayısı birden fazla olduğunda yarışmaya katılacak çalışmayla ilgili tercih hakkı çalışma sahibine bırakılıyor. Adayların T.C vatandaşı, geçimini sadece gazetecilikten sağlayan kişiler olması ve yazı dilinin Türkçe olması şartı aranıyor. Yarışmaya katılan kişinin adının çalışmada açıkça belirtilmiş olması ya da imzasız eserlerin yetkili yöneticilerce onaylanmış olması gerekiyor. Çalışmaların 01.01.2017-31.12.2017 tarihleri arasında yayınlanmış olması aranan şartlar arasında bulunuyor.

KAZANANLARA VERİLECEK ÖDÜL

 

Çalışması ödüle değer bulunan gazetecilere üç dalda da İkibin 250 (2.250) TL. ödenecek.  

 

KİMLER KATILAMIYOR?

 

2014-2015-2016 yıllarına ait çalışmaları ile birincilik almış olan gazeteciler 2017 ödüllerine aday olamıyor. Ders kitaplarında, master veya doktora çalışmalarında yayınlanmış veya başka bir yarışmada ödül almış çalışmalar kabul edilmiyor. Bu nedenle adayların eserlerinin başka meslek örgütleri tarafından ödüllendirilmemiş olduğunu da başvuru yazılarında belirtmeleri gerekiyor. Sahibi vefat etmiş çalışmalar aday gösterilebiliyor. Başvuru süresince aday gösterilen çalışma sahibi vefat eder ve çalışması ödül kazanırsa, ödül vefat eden kişinin yasal varislerine veriliyor.

 

BAŞVURULAR 31 OCAK 2018 TARİHİNDE SONA ERECEK

 

Çalışmaların Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne 31 Ocak 2018 tarihine kadar biri asıl 10 nüsha halinde taahhütlü olarak ulaştırılması veya elden teslim edilmesi gerekiyor. İstenilen belge veya bilgiler eksik olduğu takdirde, katılımcı katılmamış sayılıyor.

Teslim adresi: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (Yerel Gazetecilik Ödülleri ) Türkocağı Cad. No:1 34110 Cağaloğlu / İstanbul

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55