,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

200 kişilik iş başvurusuna 2 binden fazla kişi müracaat etti

200 kişilik iş başvurusuna 2 binden fazla kişi müracaat etti
Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Mardin'de kurulacak 'Çağrı Merkezi' için açılan 200 kişilik kadroya 2 binin üzerinde gencin başvuruda bulunması, metrelerce kuyruğun oluşmasına neden oldu.

Dicle Kalkınma Ajansı'nın girişimleri sonucunda, İtalyan ortaklı Comdata Firması, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Mardin'de 'Çağrı Merkezi' kuracak. İlk etapta 200 kişiye istihdam sağlayacak olan firma, çağrı merkezinde bin kişiyi çalıştırmayı hedefliyor.

Firma yetkilileri; en lise mezunu ve askerliğini yapmış ya da iki yıl tecilli, 18 yaşından büyük gençlerin müracaatlarını kabul edecek. Yetkililer, çalıştıracakları 200 kişiyi, iki gün sürecek mülakat ile belirleyecek.

Kuyruk metrelerce uzadı

Çağrı Merkezi için açılan 200 kişilik kadroya 2 binin üzerinde genç başvuruda bulundu. Asgari ücretli de olsa bir iş sahibi olmak için uzun kuyruk oluşturan binlerce kişi, kayıt yaptırmak için saatlerce DİKA önünde bekledi. Dün başlayan başvuru ve mülakatlar, bugün sona erecek. Başvurunun hayli fazla olduğu gözlemlenirken, mülakatın yapıldığı DİKA Genel Merkez binasında kuyruk metrelerce uzadı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa giren kişiler, izdihama yol açtı. Özel güvenlik elemanları da sıra oluşturmak için izdihama neden olan kişilerin sıraya girmesi için büyük çaba harcadı.

DİKA yetkilileri, başvuruda bulunan herkese kolaylık sağlanacağını söyleyerek, sırada bekleyen hamile ve engelli vatandaşlara öncelik sağlanmasını istedi.

Başvuruda bulunan gençler, yoğunluğu 'işsizliğin tablosu' olarak yorumlarken, firma yetkililerinden adil davranılmasını istedi.

İş adamlarına çağrı

Üniversite mezunu olmasına rağmen işsiz olduğunu ifade eden Abdullah Yılmaz, saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşların adeta Mardin'deki işsizliğin resmini oluşturduğunu ifade etti. Yılmaz, "Bu fotoğraf Mardin'deki işsizliğin en net göstergesidir. Kim diyor Mardin'de işsiz yok? Alın size iki gündür binlerce kişi asgari bir ücretli bir iş için sırada bekliyor. İş adamlarımız yatırımlarını Mardin'e yapsınlar. Ben üniversite mezunuyum, eleman alımı var diye duyup geldim. Binlerce kişi ile birlikte kuyruktayız. Mardin'deki işsizliğin fotoğrafıdır. Bu kadar gencin hepsi boşta. İstiyoruz ki bu alımlarda torpil oynamasın. Başvuranlar kendi hakkı ile yerleşsin. Sabahtan beri kuyruktayım, sıranın bana ne zaman geleceğini de bilmiyorum." diye konuştu.

"200 kişilik kadro için binlerce kişi kuyruğa girmiş"

Edebiyat Fakültesi mezunu Hamdullah Bulut da "Gördüğünüz gibi öğretmen olmam gerekirken asgari ücretli bir işin başvuru kuyruğundayım. Asgari ücretle işe girmek için sabah 08.00'den bekliyorum. 200 kişi işe alınacak, ama sizin de gördüğünüz gibi binlerce kişi kuyruğa girmiş. Batman'dan ve Diyarbakır'dan gelenler bile var." dedi.

Sabah 08.00'de sıraya girerek 700 numarayı aldığını belirten Ümit Çağlar ise sırasının ne zaman kendisine geleceğini bilemediğini ve beklemeye devam edeceğini söyledi.

"Mardin'in işsizlik sorununu çözmeye çalışıyoruz"

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Mardin Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Ekrem Dirican, Mardin'de yatırım yapmak isteyen bir iş adamı ile yaptıkları görüşme üzere iş adamının Mardin'e yatırım kararı aldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Cazibe Merkezi Programı kapsamında Mardin'e bir çağrı merkezi getirmeye çalıştık. Batman'da, Diyarbakır ve Siirt'te çağrı merkezi var, Mardin'de yoktu ve ilin buna ihtiyacı vardı. Bizler de iş adamlarımızı ikna ederek çalışmalara başladık. Mardin'deki işsizlik sorununun önemli ölçüde çözeceğine inanıyoruz. İnsan kaynağı konusunda biraz tereddütleri vardı, ama şu an sizin de gördüğünüz gibi binlerce kişi başvuruda buluyor. 200-400 kişilik istihdam ile başlayıp dörtlü rakamlara kadar çıkmasını umut ediyoruz. DİKA olarak Mardin'in işsizlik sorununu çözmeye çalıştık." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55