,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

20 Bin Kişi Türkistan Pilavına Akın Etti

20 Bin Kişi Türkistan Pilavına Akın Etti
Zeytinburnu Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği “Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni”nde, 20 bin vatandaşa Orta Asya’nın meşhur lezzetlerinden Türkistan pilavı İkram edildi.

Yöresel lezzetlerin günümüzde yaşatılması ve halkla buluşmasını sağlayan Zeytinburnu Geleneksel 5'inci Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni’nde Orta Asya rüzgarı esti. Geçtiğimiz hafta 2 ton çiğ köfte ve 1000 kilo Rumeli böreğinin ikram edildiği festivalde, 20 bin vatandaş bu kez Orta Asya’nın meşhur lezzetlerinden Türkistan pilavını tattı. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalde havuç, domates, kuşbaşı et, tereyağı, kuru soğan ve özel pirinçten yapılan pilavın tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Saatlerce verilen uğraş sonrası pişen etli ve havuçlu Türkistan pilavını afiyetle yiyen vatandaşlar, ikramın ardından hep birlikte Orta Asya kültürüne özgü şarkılar söyleyip oyunlar oynadı.

Yaklaşık 20 bin kişi için titizlikle hazırlanan etli ve havuçlu Türkistan pilavını ikram etmek için kazanların başına geçen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, uzun kuyruk oluşturan vatandaşlara pilav ve ayran ikram etti. Metrelerce uzayıp giden kuyruğun ardından Türkistan pilavının tadına bakan kimi vatandaşlar yeniden sıraya girerek Türk dünyasının önemli lezzetlerinden olan etli pilavdan evlerine de götürdü. Genç yaşlı birçok vatandaşın tadına baktığı Türkistan Pilavı vatandaşlardan tam not aldı.

 

METRELERCE UZAYIP GİDEN PİLAV KUYRUĞU

 

Radyo Festivali kapsamında her hafta sonu binlerce vatandaşa özenle hazırlanan yöresel yemeklerden ikram ettiklerini ve gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Kültürel lezzetlerin gelecek nesillere aktarılması adına bu festivallerimiz çok önemli. Bu sebeple geçtiğimiz hafta 5’inci Radyo Festivali kapsamında 30 bin vatandaşımıza çiğ köfte ve Rumeli böreği ikram ettik. Bugün de Türk dünyasının önemli tatlarından biri olan Türkistan pilavını Zeytinburnulu hemşehrilerimize ikram ediyoruz. Orta Asya’dan birçok vatandaşımız burada yaşadığı için haliyle Türkistan pilavı Zeytinburnu’nda çok sevilir ve her evde pişer. Biz de bu yöresel lezzeti 15 Temmuz Meydanı’nda Zeytinburnulu hemşehrilerimizle buluşturduk. Festivalin gördüğü ilgiden çok memnunuz, herkese afiyet olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Festival, 22 Nisan Pazar günü 20 bin kişilik Hamsi Şöleni ile sona erecek.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55