,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

​ "2. Güney Anadolu Aşı Sempozyumu" yapıldı

​ "2. Güney Anadolu Aşı Sempozyumu" yapıldı
Güneydoğu Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (GÜNİDER) ile Çukurova Enfeksiyon Derneği tarafından organize edilen '2. Güney Anadolu Aşı Sempozyumu' Batman İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı.

​Batman'da düzenlenen '2. Güney Anadolu Aşı Sempozyumu'nda aşıların önemine değinildi.

'Sağlığın bağı için, Batman'da aşı' sloganıyla iki gün sürecek olan sempozyum bir otelin konferans salonunda saat 09.00'da başladı. Sempozyum pazar günü saat 12.30'da yapılacak kapanış programıyla son bulacağı belirtildi.

Program, Batman İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, Sempozyum Başkanı Fesih Aktar ile GÜNİDER Başkanı Mustafa Kemal Çelen tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

Sempozyumun birinci oturumunda; 'Aşılara genel bakış ve aşı karşıtlığı ile mücadele', 'Aşılamayla ilgili genel kavramlar ve aşı tipleri', 'temel aşı uygulama ve saklama bilgileri', 'Gerçek mi efsane mi? Aşı sonrası ateş' ile 'Ülkemizde ve dünyada aşı karşıtlığı ve mücadele stratejileri' konuları ele alındı.

İkinci oturumda; 'Aşılamayla ilgili temel bilgiler-1', 'Hepatit A ve B aşları', 'Kuduz aşısı' ile 'Kızamık-kızamıkçık-kabakulak aşısı' konuları ele alınacak.

Üçüncü oturumda; 'Aşılamayla ilgili temel bilgiler-2', 'Difteri- boğmaca-tetanos aşısı', 'Meningokok ve hib aşıları', 'İnfluenza ve pnömokok aşıları' ile 'suçiçeği ve zona aşıları' konuları ele alınacak.

Dördüncü oturumda; 'Aşılama ve profilaksiler', 'Temas sonrası profilaksi ve immunloblin uygulamaları' ile 'Yenidoğan  RSV profilaksisi' konuları işlenecek.

Beşinci oturumda; 'Temel uygulamacılar be durumda?' ile 'Aile hekimliklerinin sahada karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri' konuları işlenerek sempozyum birinci günü son bulacak.

Sempozyumun ikinci gününde (pazar) saat 09.30'da başlayacak olan altıncı oturumda; 'Özel gruplaşmada aşılama', 'Seyahat ve aşılama' ile 'Gebelik ve aşılama' konuları işlenecek.

Yedinci oturumda; ''Her yönü ile çocuklarda aşılama' ile 'Soru ve cevaplara çocukluk çağı uygulamaları' konuları işlenecek.

Son olarak yapılacak sekizinci oturumda ise 'Akılcı ilaç kullanımı', 'Aşı uygulamalarının akılcı ilaç kullanımına katkısı' serbest kürsü ve kapanış olacak.

Yapılan sempozyumu basına değerlendiren Batman İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, "Batman İl Sağlık Müdürlüğü, GÜNİDER ve Çukurova Enfeksiyon Derneği ile beraber Batman'da aile hekimlerine yönelik bir sempozyum düzenlemekteyiz. Düzenlediğimiz sempozyuma Batman ve çevre illerden aile hekimleri, enfeksiyon uzmanları ve mikrobiyoloji uzmanları katılmaktadır. Amacımız sahada hekim arkadaşlarımızın karşılaştığı sıkıntıları hocalarla buluşturup onlardan teknik destek almaktır. Son zamanlarda toplumda yaygınlaşan aşı retleri konusunda aile hekimleri ve topumu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapmalarını sağlamaktır. Bu anlamda bu sempozyumun Batman'da düzenlenmesi bizleri gururlandırıyor. Sempozyumun düzenlemesinde katkısı olan bütün sempozyum heyetine teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55