,
  • BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

18 arkadaşın bir rüya üzerine başlayan umre yolculuğu

18 arkadaşın bir rüya üzerine başlayan umre yolculuğu
Siirt'te ikamet eden ve sürekli aynı camide namaz kılan 18 arkadaş, görülen bir rüya üzerine umreye gitme kararı aldı.

Siirt'te ikamet eden 18 arkadaş, bir arkadaşlarının gördüğü rüya üzerine umreye gitme kararı alarak kutsal topraklara gitme yolculuğuna başladılar.

Merkez Yeni Mahallede ikamet eden ve sürekli aynı camide namaz kılan 18 arkadaş, görülen bir rüya üzerine umreye gitme kararı aldı. Ramazan adındaki arkadaşlarının gördüğü rüya üzerine umre yapmaya karar veren arkadaşların kutsal topraklara yolculuğu başladı.

Bir arkadaşlarının rüyasında beraber umreye gittiğini gören 18 arkadaş, aldıkları kararla umre yolculuğuna başladılar.

"Arkadaşımızın gördüğü rüya üzerine umreye gitmeye karar aldık"

Umreye gitme kararının nasıl aldıklarını anlatan 17 yaşındaki Umut Özalp, şöyle konuştu:

"Bu duyguyu tarif edemiyorum çünkü ilk defa yaşayacağım. Umreye gitme fikri Ramazan ağabeyimizden çıktı. Ramazan ağabeyimiz, rüyasında arkadaşlarıyla birlikte umreye gittiğini görmüştü. Bu rüyayı bize anlatınca gitmeye karar verdik. Ramazan ağabeyim, rüyasında 5 arkadaşımla birlikte umreye gittiğimizi görmüştü ama bu rüya diğer arkadaşlara da anlatılınca sayı 5 ten 10’a daha sonra 18’e yükseldi ve hep beraber kutsal topraklara gitmeye karar verdik." ifadelerini Kullandı.

"15 gündür heyecandan yatamıyorum"

Umre arkadaşlarının birlikte camiye gittiği ve cemaatle namaz kıldığı gençlerden oluştuğunu ifade eden Hasan Sevgili, umreye gitme kararını aldıklarından buyana heyecandan uyuyamadığını söyledi.

Sevgili, "O kadar heyecanlıyım ki 15-20 gündür ben ve arkadaşlarım yatamıyoruz. Allah hepimizin umresini kabul etsin. Umrede ilk duam annem, babam, ağabeylerim ve kız kardeşlerim için olacak. Kutsal topraklara giderek inşallah imanımızı tazeleyeceğiz. Umreye gitme hikâyesi biraz enteresan oldu ama hepimizin umreye gitme arzusu fazlasıyla vardı. Bu şekilde maddi imkânı olan arkadaşlarımla umreye gitmeye karar verdik ve hepimiz bu konuda mutabık kaldık. Şimdi de yola çıkıyoruz. Allah gidemeyen herkese nasip etsin çünkü bu duyguyu herkesin tatmasını istiyorum." dedi.

"Müslüman olmayanlara dahi iman etmeleri için dua edeceğim"

Umreye gideceği için anlatılamaz duygular yaşadığını ifade eden Muhammed Kalkan, "Herkeste olduğu gibi bende de heyecan var. Sonuçta Mekke’yi, Kâbe’yi, Peygamber Efendimizin yaşadığı, doğduğu toprakları göreceğim. Peygamber Efendimizin çıktığı dağı, vahyin ilk indiği yeri, Sevr Mağarası'nı ve birçok yeri göreceğim için mutlu ve heyecanlıyım. Özel olarak birçok kişiye dua edeceğim ama bütün İslam coğrafyasında ki Müslümanlara hatta Müslüman olmayanlara dahi iman etmeleri için dua edeceğim." şeklinde konuştu.

"Çocuklarıyla birlikte kutsal topraklara gitmek tarif edilemez bir duygu"

Çocuklarıyla beraber umreye gideceğini söyleyen Mehmet Sıddık Kalkan da ebeveynlere tavsiyelerde bulunarak, çocukların Peygamber Efendimizi tanıtmaları bu şuurla çocuklarını yetiştirmelerini ve kendileri ile beraber kutsal topraklara götürmelerini istedi.

Kalkan, "Daha önce iki kez hac vazifemi yerine getirdim, şimdi ise çocuklarımı o güzel beldeye, Peygamber Efendimizin ayak bastığı yerlere gideceğiz. Çocuklarımla çok güzel bir umre geçirmeyi düşünüyorum. Bütün ümmeti Muhammed’e dualar edeceğiz. Allah bize nasip etti. Bir insanın çocuklarıyla birlikte o kutsal beldeye gitmesi Peygamberin ayak bastığı yerleri görmesi tarif edilemez bir duygu. 15 gün önce gitmeye karar vermiştik, heyecandan yatamıyoruz. Ben iki sefer hacca gitmeme rağmen bir an önce yola çıkmak ve o güzel beldeyi görmek istiyorum." dedi.

"Kutsal belde de Müslüman kardeşlerimiz için dua edeceğiz"

Umrede İslam coğrafyası için dua edeceğini söyleyen Ümit Hayrullah Özdemir, "Tarif edilemez bir duygunun içerisindeyim çünkü Resulullah’ın doğup büyüdüğü, çok eziyet çektiği topraklara gideceğiz. Allah herkese nasip etsin. İslam coğrafyası maalesef kan ağlıyor. Bizler zulmü durduramasak bile bizim elimizdeki silahımız duadır. Dullarımızla inşallah akan kanın durması, Müslümanların daha refah bir hayat yaşamaları için o kutsal belde de Müslüman kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Özellikle Çin zulmü altında bulunan Doğu Türkistan, Arakan ve ismini sayamadığım daha nice İslam coğrafyasındaki kardeşlerimiz için dua edeceğiz." şeklinde konuştu

"İslam coğrafyasında akan kanın durması için dua edeceğim"

Umreye ilk defa gideceğini ve bu nedenle çok heyecanlı olduğunu dile getiren Ramazan Urak, "İnşallah kutsal topraklara gittiğimde İslam coğrafyasında akan kanın durması için dua edeceğim. Alemi İslam dediğimiz coğrafya kan gölü içinde olsa da İslam’ın bayraktarlığını yapan Türkiye hiçbir zaman düşmeyecektir. Umreye gidecek gençler, ilk önce Peygamber Efendimizin (Sallahu Aleyhi Vesellem) şahsiyetini, maneviyatını ve İslam ümmeti için neler yaptığını, âlemi İslam’a neler getirdiğini, İslam’ın, Kur’an’ın hayatımızda nasıl şekillenmesi gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor. Hazreti Aişe, Peygamber Efendimiz için ‘Kur’an-ı hayatında uygulayan’ olarak nitelendiriyor. Onun nasıl bir hayat yaşadığını öğrensinler öyle umreye gitsinler. Boş olarak gidildiğinde aynı davul misali boş ses çıkar. Hâlbuki bizim dolu olmamız lazım. Âlemi İslam’da dökülen kanların bizin canımızı parçaladığını anlamamız lazım. Türkiye’nin tekrar İslam bayraktarlığını eline alıp Çin, Arakan, Hindistan, Afrika’da zulüm yapan zalimlerin yaptıkları zulümlerin bitmesi için dua edeceğiz. İnanıyoruz ki dünya, hoş görü, adalet, İslam’ın yaşanmasıyla geleceğine inanıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55