,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

17 uçakla İstanbul, İzmir ve Ankara’dan Gaziantep ve Adana’ya yardım uçuşları gerçekleştiriliyor

17 uçakla İstanbul, İzmir ve Ankara’dan Gaziantep ve Adana’ya yardım uçuşları gerçekleştiriliyor
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Hatay’da deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Bakan Akar, 8’inci Komando Tugayındaki incelemelerinin ardından Hatay’daki arama kurtarma çalışmalarının koordine edildiği AFAD Koordinasyon Merkezine geçti.

Bakan Akar, gazetecilerin çalışmalara ilişkin sorusu üzerine, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremin ardından hemen Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde Afet Acil Durum Kriz Masası’nı oluşturduklarını ve hemen çalışmalara başlandıklarını ifade etti.

Bakan Akar, "Öncelikle Hava Kuvvetlerimize bağlı uçaklarımızla ‘hava yardım koridoru’ oluşturuldu. A400m nakliye uçakları dâhil 17 uçakla İstanbul, İzmir ve Ankara’dan Gaziantep ve Adana’ya sürekli olarak yardım uçuşları gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar 73 sorti destek uçuşu gerçekleştirildi. Ayrıca afet bölgelerindeki çalışmaların koordinasyonu için 2 Akıncı TİHA görevlendirildi. Hatay, Malatya, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki arama kurtarma çalışmalarına 8 Doğal Afet Kurtarma Timi, arama kurtarma köpekleriyle beraber katılıyor. Bununla birlikte Kıbrıs’tan da Doğal Afet Yardım Takımı Gaziantep’e intikal etti." diye konuştu.

Doğrudan Millî Savunma Bakanlığı ile irtibata geçen yabancı ülkelerin yardımlarına yönelik talepler AFAD Hava Koordinasyon Merkezi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile koordine edilerek uygun havaalanlarına yönlendirildiğini açıklayan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Bunun yanında 25 seyyar sahra mutfağı, 15’er banyo ve tuvalet konteyneri deprem bölgelerine ilk aşamada sevk edildi. Depremden etkilenen tüm bölgelerde çadır kurma faaliyetlerine de devam ediyoruz. Şu ana kadar depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına komando taburlarımız dâhil toplam 3 bin 500 personel katılıyor. Bir kısım personelimizin de arama kurtarma alanlarına intikalleri devam ediyor. Şimdiye kadar 14 ülkenin savunma bakanı arayarak hem geçmiş olsun dileklerini hem de yardıma hazır oldukları mesajını iletmiştir."(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55