,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

​16 yıldır bitirilmeyen 'Duble Yol Projesi'ne tepki

​16 yıldır bitirilmeyen 'Duble Yol Projesi'ne tepki
Siirt-Batman ve Bitlis karayollarını bir birine bağlayan Üçyol'un ödenek yetersizliği nedeniyle yaklaşık 16 yıldır bitirilmemesine tepkiler giderek artıyor.

​Siirt-Batman Karayolu'nda 16 yıl önce başlatılan 'Duble Yol Projesi'nin bitirilmemesine tepkiler artıyor.

Siirt-Batman ve Bitlis karayollarını bir birine bağlayan Üçyol'un ödenek yetersizliği nedeniyle yaklaşık 16 yıldır bitirilmemesine tepkiler giderek artıyor. Araçlarının yolda hasar gördüğünü belirten vatandaşlar, Türkiye'de ilk Duble Yol Projesi'nin Siirt için yapıldığını ancak geçen bunca yıla rağmen bitirilmemesine tepki gösterdiler.

2017 yılının mart ayında yapımına tekrar başlanan karayolu, yüklenici firmaya ödenek verilmediği gerekçesiyle yapımı tekrar durdu. Karayollarının, ödeme yapmadığı gerekçesiyle firmanın 100 işçiyi çıkardığı ve bu nedenle yolda çalışmanın yapılmadığı illeri sürüldü.

Türkiye'de ilk Duble Yol Projesi'nin Siirt için yapıldığını ancak geçen bunca yıla rağmen bitirilmediğini söyleyen yolcu taşımacılığı yapan şoförlerden Sami Yolbaş, çileye dönüşen yolun bitirilmesini istedi.

"Seçimler öncesi vaatler neden yerine getirilmiyor?"

Yolbaş şöyle konuştu: "Bu yolda günde 2 sefer gidip, gelmek zorundayım. Sanki hafriyat kamyonu çalıştırıyormuşum gibi arabanın lastikler kullanılmaz hale geldi. Seçimler öncesi vaatler neden yerine getirilmiyor? Türkiye’de ilk Duble Yol Projesi Siirt için yapıldı ama Türkiye’nin hiçbir yerinde bitirilmeyen yol kalmadı. Yaklaşık 20 yıldır Siirt-Batman arsında kullanılan tek yol ve ihaleye verilmesine rağmen bitirilemedi. İlk bir ay çalıştılar, müteahhide soruyoruz? 'Yok, efendim ödeneğimiz bitti, devlet ödenek vermiyor.' diyorlar. Karayollarını arıyoruz onlarda müteahhide suçu atıyor. Aylardır bu çileyi çekiyoruz. Lütfen bunu yetkililere aktarın; ben hakkımı helal etmiyorum."

"Bizleri bu çileden kurtarın artık"

"Yolun bozuk olmasından dolayı çile çekiyoruz." diyen vatandaşlardan Ferhat Demir ise "Doğru dürüst bir çalışma yok, tozdan dumandan dolayı yoldan geçemiyoruz. Arabamızla bu yola çıktığımızda Siirt’e varana kadar araba bozuluyor. Ya diferansiyelli ya da aksi kırıyorsun. Yol bir aydır durmuş vaziyette işçilerin parası ödenmediğinden dolayı firmanın işi durdurduğu söyleniyor. Ben arabama kıyamadığım için motorla işe gidip geliyorum. Yetkililere sesleniyorum bizleri bu çileden kurtarın artık. Bu durum sadece Siirt’e özgü bir sorun mu acaba? Derdimize deva olan kimse yok." şeklinde konuştu.

Yol kazalara davetiye çıkarıyor

Bozuk yol nedeniyle gidecekleri yere varmanın kendilerini oldukça uğraştırdığını ifade eden vatandaşlardan Mahmut Yıldız da yetkililere seslenerek; yolun bitirilmesini istedi. Perişan halde olduklarını ve arabalarının zarar gördüğünü belirten Yıldız, bu şekilde yolun kazalara da davetiye çıkardığını sözlerine ekledi.

"3'üncü Köprü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yalova Köprüsü bitti ama hâlen Siirt-Batman Karayolu bitmedi" diyen Aydın Tufan, yıllardır çileye dönüşen yolun biran önce bitirilmesini istedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55