,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

"15 yıllık ortalama büyümemiz yüzde 5,6 oldu"

"15 yıllık ortalama büyümemiz yüzde 5,6 oldu"
​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Son 15 yılda ortalama büyümemiz yüzde 5.6 oldu. 230 milyar dolarlık bir ekonomiden geçen yıl itibari ile 863 milyar dolarlık bir ekonomi oldu Türkiye." dedi.

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İş Geliştirme Merkezi’nin (İŞGEM) açılış törenine katıldı.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi karşısındaki 10 dönümlük araziye yapılan Bingöl İŞGEM’in toplam inşaat alanı yaklaşık 5 bin 500 metrekare olan ve içerisinde 22 atölye, soğuk hava deposu ile yönetim binası bulunan ve 22 girişimciye  yer sağlayacak olan Bingöl İŞGEM yapılan açılış töreni ile hizmete girdi.

İş Geliştirme Merkezi’nin (İŞGEM) açılış törenine, Yılmaz’ın yanı sıra, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bingöl’de İş Geliştirme Merkezi’nin (İŞGEM) açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerine önem verdiğini söyledi.

Yılmaz, bazı Avrupa ülkelerinin özellikle seçim dönemlerinde Türkiye’ye karşı tavır takındığına dikkat çekerek bu tavırlardan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye, Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yapan bir ülke. Maalesef çok uzun zamandır bu müzakereleri yapıyoruz.  Biz şuna yürekten inanıyoruz. Türkiye’nin Avrupa’ya katacağı çok şey var, Avrupa’nın da Türkiye’ye katacak çok şeyi var. Stratejik hedeflerimizden bir tanesi de Avrupa Birliği’ne tam üyeliktir. Hükümetimiz bu konuda kararlı bir şekilde üzerine düşeni yapıyor.  Ama maalesef Avrupa Birliği kendi içinde yaşadığı problemlerden dolayı Türkiye’yle ilişkileri hak ettiği hızla ilerletemiyor.  Maalesef Avrupa’daki bazı ülkeler, bazı yönetimler, kendi iç siyasetlerine Türkiye’yi malzeme yapmaya çalışıyorlar. Özellikle bazı seçimlerden önce hiçte doğru olmayan, Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerine yakışmayan,  bir takım tavır içine giriyorlar. Bunların da bu tavırlarından vazgeçmeleri gerekiyor." dedi.

15 yılda önemli atılımların yapıldığının altını çizen Yılmaz, kişi başı milli gelirde 25 puanlık iyileşme sağlandığını belirterek, "Geçtiğimiz 15 yılda AK Parti hükümetleri döneminde Avrupa’yla aramızdaki olan farkı kapattık. 2002 yılında Avrupa Birliği’nin kişi başı gelirini 100 kabul edecek olursak, Türkiye’deki kişi başına gelir bunun yüzde 37’sidir. Bugün geldiğimiz noktada bu oranı yüzde 62’ye çıkarmış bulunmaktayız. 15 yıl gibi bir zamanda yüzde 37’den 62’ye yükseltmiş durumundayız. Bu 25 puanlık bir iyileşme demektir. Türkiye artık Avrupa ile arasındaki farkı kapatma yolunda önemli bir yere gelmiş durumda. Bu yeter mi? Yetmez, daha da bunu geliştirmemiz lazım." şeklinde konuştu.

"Avrupa’da yükselen yabancı düşmanlığı, İslam düşmanlığının hiçbir kimseye faydası yoktur"

"Türkiye büyüdükçe geliştikçe bu Avrupa’nın da geleceğini daha güçlü hale getirecek. Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye, kalkınan daha ileri demokrasi kuran bir Türkiye; Avrupa’nın da menfaatinedir, dünyanın da menfaatinedir" diyen Yılmaz, şunları söyledi: "Avrupa’da yükselen yabancı düşmanlığı, İslamafobiya gibi hadiselere karşı da Avrupa’daki dostlarımızla birlikte hep beraber mücadele etmemiz lazım.  Bu yabancı düşmanlığının, bu İslam düşmanlığının, Türkiye düşmanlığının; ne Avrupa’ya ne Türkiye’ye ne dünyada ne de bölgemize hiçbir faydası yoktur.  Bizim için faydalı olan Avrupa’yla ilişkilerimizi doğru bir eksende geliştirmek ve herkesin menfaatine olacak şekilde bu ilişkilerimiz derinleştirmektir."

"Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı da getiriyor "

Yılmaz, "Dün TBMM’de 2018 yılı bütçesi üzerinde genel görüşmeler başladı. Bu bütçe, AK Parti hükümetlerinin kesintisiz bir şekilde Meclis’e sunduğu 16. bütçe. Bu, son derece önemlidir ve bu, istikrarı gösteriyor.  Bir hükümetin 16 defa üst üste bütçe sunabilmesi, o ülkenin ne kadar istikrarlı olduğunu gösteriyor.  Çok şükür Türkiye bu istikrarı yakaladı. Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı da getiriyor. Siyasi istikrarı sağladığınız zaman, politikalarda öngörülebilirliği sağladığınız zaman, belirsizlikleri azalttığınız zaman; yatırımlar artıyor, güven gelişiyor ve ekonominiz çok daha ileri bir safhaya yürüyor. Türkiye bunu başardı." diye konuştu.

"15 yıllık ortalama büyümemiz yüzde 5.6"

Yılmaz, Türkiye’nin ekonomide önemli yol kat ettiğine ve son 15 yılda önemli düzeyde bir büyüme ivmesi yakaladığına vurgu yaparak "Son 15 yılda ortalama büyümemiz yüzde 5.6 oldu. 230 milyar dolarlık bir ekonomiden geçen yıl itibari ile 863 milyar dolarlık bir ekonomi oldu Türkiye. Kişi başı gelirimiz 3 bin 500 dolardan 11 bin dolarlara yükseldi. IMF rakamlarına göre söylersek; Türkiye, satın alma gücüne göre 700 milyar dolarlık bir ekonomiden 2 trilyon dolarlık bir ekonomiye çıktı. Yine satın alma gücüne göre kişi başına gelirimiz bugün 25 bin dolarlar mertebesine gelmiştir. Bu, çok sevindirici ama yetmez, daha da büyümemiz lazım." dedi.

"Ekonomide büyüme siyasi istikrarla oluyor, güven ortamıyla oluyor"

Geçen yıl 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi yaşadıklarını söyleyen Yılmaz, "Bütün bunlara rağmen geçen yıl yüzde 3’ün üzerinde büyüdü ekonomimiz. Bu yıl ilk 9 aydaysa yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme sağladık.  3. çeyrekte büyüme hızımız yüzde 11,1 oldu, yani çift hane büyümüş olduk. Bu büyüme, herkesi kıskandıracak bir büyüme! Türkiye, çok hızlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor. Küresel krizden sonra 2010-2016 Türkiye ekonomisi yılda ortalama yüzde 6,7 büyüdü. Bakın, Avrupa’da yüzde 1 büyüyen bazı ülkeler 'bu yılı çok iyi kapattık' diyorlar. Hele yüzde 2 olursa 'ekonomi bayağı canlandı' diyorlar. Biz çok şükür çift haneli rakamları da gördük büyümede üçüncü çeyrekte. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bu, siyasi istikrarla oluyor; bu, güven ortamıyla oluyor; bu, hükümetimizin doğru ve zamanında hayata geçirdiği tedbirlerle gerçekleşiyor. Her şeyden önemli bu, vatandaşımızın, halkımızın hükümete ve Türkiye’nin geleceğine duyduğu güvenle sağlanıyor." şeklinde konuştu.

Programda ayrıca, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi birer konuşma yaptı.

Program, İş Geliştirme Merkezi’nin (İŞGEM) açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55