,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

"15 Temmuzu anmak birlik ruhunu yaşatmak için önemlidir"

"15 Temmuzu anmak birlik ruhunu yaşatmak için önemlidir"
TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye ve Sudan Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı görüşüldü.

Tasarının kabul edilmesinin ardından Kazan ilçesinin adının Kahramankazan olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Özgürlükler Günü" adı altında tatil ilan edilmesini içeren kanun teklifine geçildi.

Teklif üzerine hükümet adına konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, yazılı insanlık tarihinde Türk devletleri ve milletin var olduğunu ve var olmayacağa da devam edeceğini belirterek, "Bizim inandığımız ve uğrunda uğraş verdiğimiz devlet ebed müddet felsefesi budur." diye konuştu.

"Tarih boyu yaşanan her felaket, her kötü olay, bu güzel milletin destansı hikayeleriyle ve kahramanlıklarıyla sonuçlanmıştır." ifadesini kullanan Türkeş, şöyle devam etti:

"İşte 15 Temmuz 2016 akşamı da yüzsüz bir darbe girişimine karşı, tanka, uçağa, helikoptere ve silahlara karşı eline bir çakı dahi almadan sadece ve sadece Türk bayraklarıyla ülkenin her yerinde sokağa çıkan insanlar da tarihimize yeni bir kahramanlık, yeni bir destan armağan etmişlerdir. 241 şehit ve bin 536 gazimizin olduğu bu olay, ileride 21. yüzyılda yazılan yeni destan olarak anılacaktır."

Cumhuriyetten ve demokrasiden yana tavır koyan bütün siyasi partilere teşekkür eden Türkeş, medya kuruluşlarının da yaşananları ve kalkışmacıların yüzsüzlüğünü eksiksiz bir şekilde halka ileterek sorumlu bir tavır sergilediklerini vurgulayarak, teşekkürlerini dile getirdi.

"15 Temmuzu anmak birlik ruhunu yaşatmak için önemlidir"

15 Temmuzu gelecek yıllarda anmanın, anlamlı olduğunu belirten Türkeş, "Birliğin, bütünlüğün dar günde nasıl sağlandığını hatırlatarak beraber yaşama mutabakatımızın test edildiği dönemlerde buna bütün kesimlerce nasıl cevap verdiğimizin gelecek yıllarda da hatırlanması gerektiğini düşünüyoruz. 15 Temmuzu anmak ihaneti hatırlamak için değil, birlik ruhunu yaşatmak için önemlidir. Bu yaşanan olayların tespiti ve gelecek nesillere hatırlamaları için emanet edilmesi de yine halkın temsil edildiği bu TBMM'ye düşerdi, öyle de oldu." dedi.

Türkeş, bu darbe girişiminin tezgahlandığı Akıncı Üssü'nün Kazan'da bulunduğunu, buna karşın ilçenin neredeyse yarısının sokaklarda, diğer yarısının da dualarla direndiğini hatırlattı.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, şunları söyledi:

"Traktörünün lastiğini söküp pist kenarında yakan da Kazan'dadır, kendi besisi için gerekli samanını uçaklar kalkmasın diye pist kenarında yakan da Kazan'dadır; en önemlisi de 9 şehidimiz de Kazan'dadır. Kazan ilçemize 'Kahramankazan' adının verilmesi semboliktir ve Kahramankazan ilçemizin şahsında tüm ilçelerimizin, illerimizin cesareti ve kahramanlığı bu vesileyle tescillenecektir. Bu nedenle, Kahramankazan ilçemizin böyle anılması, böyle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu vesileyle, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin gösterdiği dirayet ve kararlılık ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Beyefendi'nin cesareti, gözü karalığı ve kararlılığı da halkımızın bu denli direnişinde belki de en büyük rolü oynamıştır. Onları da bu vesileyle buradan anmak ve huzurlarınızda kendilerine bir kere daha teşekkürlerimi arz etmek isterim."

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55