,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

15 Temmuz'da asıl amaç bir iç savaş çıkarmaktı

15 Temmuz'da asıl amaç bir iç savaş çıkarmaktı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında 15 Temmuz gecesi FETÖ darbeci askerlere karşı kahramanlık örneği gösteren isimler Batman’da 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattılar.

​"İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, darbecilerin arkasındaki güçlerin amacının bir iç savaş çıkartmak olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından  yürütülen "İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında 15 Temmuz gecesi FETÖ darbeci askerlere karşı kahramanlık örneği gösteren  isimler Batman’da 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattılar.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ahmet Güler, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Deniz, geçen yıl15 Temmuz gecesi ülkenin FETÖ'nün darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Vali Deniz, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dimdik duruşu, vatanperver yiğitler ve asil milletimizin kararlı, yürekli duruşu sayesinde bu belayı defettik. Türkiye'nin tüm meydanlarında olduğu gibi henüz Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı gelmeden yürekli ve vatanperver Batmanlı hemşehrilerimiz meydanlardaydı. Batman o gece ve sonrasında tutulan nöbetlerde muhteşem bir duruş sergiledi. Aynı duruşu 15 Temmuz'un yıldönümünde de gösterdiler.” dedi.

Çanakkale'de milleti dize getiremeyenlerin, piyonlarıyla bunu başarmaya çalıştılar ama yine başaramadıklarını ifade eden Deniz, “O gün dize gelmeyen bu millet, 15 Temmuz'da da gelmedi ve gelmeyecektir. Bu hainlerin arkasındaki güçlerin amacı; bir iç savaş çıkartmaktı, ama asil milletimiz; Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Alevi'siyle ve Sünni'siyle kahramanca bir duruş sergiledi. Gerekirse vatan için hepimiz ölmeye hazırız. Bölücü terör örgütü için de, bir tek terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlıkla devem edecektir." diye konuştu. 

Açılış konuşmasının ardından sanatçı Veysel Çelik tarafından  vatandaşların beğeni ile izlediği, 15 Temmuz temalı kum sanatı gösterisi gerçekleştirildi.

Daha sonra  Ersin Düzen moderatörlüğünde 'İçimizdeki Kahramanlar';  Yusuf Özgün, Mehmet Köse ve Yusuf Ak, 15 Temmuz gecesi darbeci askerlere karşı verdikleri mücadeleyi anlatılar. 

Programın sonunda  Vali Deniz, 15 Temmuz Gazisi Batmanlı Abdullah Ağaya'ya plaket verdi.(İLKHA) 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55