,
  • BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

​15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı

​15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminin 3’üncü yıldönümü münasebetiyle Dicle ve Ergani ilçelerinde bulunan Diyarbakırlı 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret etti.

15 Temmuz darbe girişiminin 3’üncü yıldönümü münasebetiyle Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret etti.

15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaşı’nda yer alan Polis Özel Harekât Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit edilen Halit Gülser’in Dicle ilçesi Pekmezciler köyündeki kabrini ziyaret eden Güzeloğlu, şehidin kabri başında dua etti.

Burada kısa bir konuşma yapan Güzeloğlu, “Onlar, şehitler tepesinde diğer şehitler ile birlikte ölümsüzdür. Onlar inancımıza göre her zaman diridirler. Manevi olarak en yüce makam ve mertebenin sahibidirler. Bizler için de devlet ve millet var oldukça unutulmayacak, her zaman Fatihalarla hatırlanacak ölümsüz kahramanlardırlar. Onları yetiştiren eli öpülesi anne ve babalardan da Rabbim razı olsun. Ruhları şad, makamları cennet olsun” dedi.

Güzeloğlu, Dicle ilçesinden ayrıldıktan sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde darbecilerin saldırısıyla şehit edilen Askeri Çoban’ın Ergani ilçesindeki kabrini ziyaret etti.

“Milletin imanlı evlatları aşılmaz bir iman ordusudur”

Başta Askeri Çoban olmak üzere tüm sivil şehitlere ithafen yaptığı konuşan Vali Güzeloğlu, “Bütün ihanet şebekeleri ve onların işbirlikçileri bilmelidir ki bir Askeri Çoban ölür, binlercesi doğar. Milletin imanlı evlatları her daim devletin ve milletin düşmanları karşısında yenilmez ve aşılmaz bir iman ordusudur. Rabbim Askeri Çoban’dan, 15 Temmuz’un 251 şehidinden, gazilerinden ve tüm şehitlerimizden razı olsun. Değerli eşi, evlatları ve diğer tüm yakınlarının başı sağ olsun. Rabbim rahmet eylesin, makamı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretleri tamamlayan Güzeloğlu tarihi Ulu Camiinde 15 Temmuz şehitleri için verilen mevlit ve yemek programına katıldı. Tarihi Ulu Camii önünde günün anlam ve önemine ilişkin de açıklamalarda bulunan Güzeloğlu şunları söyledi:

“Şehitler, devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği için canını feda eden, maddi anlamda şehadete erişen fakat manevi olarak asla ölmeyen kahramanlarımız, yiğitlerimizdir. Cenab-ı Allah’ın buyruğu doğrultuda onlar diridirler ve biz buna inanıyoruz. İhanetçi FETÖ çetesinin, işbirlikçilerinin ve uzantılarının ortaya koyduğu ihaneti milletin imanlı evlatları 3 yıl önce nasıl püskürttüyse bu günde her zamankinden daha güçlü bir şekilde dimdik ayaktadır.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55