,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

15 Temmuz Bir Milletin Şahlanışı programı

15 Temmuz Bir Milletin Şahlanışı programı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği “15 Temmuz Bir Milletin Şahlanışı” konulu program düzenlendi.

Gaziantep’te düzenlenen “15 Temmuz Bir Milletin Şahlanışı” adlı programda konuşan Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, 15 Temmuz’da bir milletin şahlanışını sabah namazına kadar yaşadıklarını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği “15 Temmuz Bir Milletin Şahlanışı” konulu program düzenlendi. Programda birlikte hareket edildiği zaman silahların bile bu birlikteliğin yanında aciz kaldığına dikkat çekildi.

Gaziantep Onat Kutlar Salonunda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fikret Tural, kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, 15 Temmuz’da Gaziantep’te bir milletin şahlanışını sabah namazlarına kadar yaşadıklarını, Gaziantep’te o gece meydanları doldurduklarını ve el ele verildiği zaman bir milletin kaderinin nasıl değiştiğini gördüklerini dile getirdi.

Uyumaz, “Birlikte hareket ettiğimiz zaman nasıl güçlü olduğumuz biz o gece gördük. Silahların bile bu birlikteliğin yanında aciz kaldığını hep birlikte gördük. Ben o gece şehitlerimizi ve bu programda emeği geçenleri rahmetle anıyor, herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de 15 Temmuz gecesinin çok kötü bir rüya gibi yaşandığını, 15 Temmuz'dan çok büyük derslerin alınması gerektiğini söyleyen Şahin, kendilerinden sonraki tüm nesillere bunu unutturmamak için bu tür programların yapılması gerektiğini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete de değerler eğitim denilebilecek eğitimlerden en önemlilerinden birisinin de tarihi şuur ve ortak değerler üzerinden üretilen projeler olduğunu ifade etti.

8 ay önce başladıkları 15 Temmuz ruhunun nesillere aktarılması amacıyla şiir, resim ve kompozisyon alanlarında okullarda yarışmalar düzenlediklerini belirten Mete, 500’ün üzerinde çalışma yapıldığını ve bunların en iyilerini komisyonlarla seçtiklerini belirtti.

Değişik okullardan öğrencilerin seslendirdiği şiirlerden sonra şiir, resim ve kompozisyon alanlarında dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi. Protokol heyeti, daha sonra sergilenen 15 Temmuz resim sergisini gezdi. (İLKHA) 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55