,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

13 yaşındaki Ferhat’ın okul yolunda katledilmesine tepki yürüyüşü

13 yaşındaki Ferhat’ın okul yolunda katledilmesine tepki yürüyüşü
Şırnak'ın Silopi ilçesinde, okula giderken kan davası sonucu öldürüldüğü iddia edilen 13 yaşındaki Ferhat Şengil’in arkadaşları, sevenleri ve yakınları, yaptıkları yürüyüşle kan davası cinayetlerini protesto etti.

​Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 13 yaşındaki çocuğun okul yolunda bıçaklanarak hunharca katledilmesini tepki göstermek amacıyla yüzlerce kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Silopi’de geçtiğimiz hafta okul yolunda katledilen 8'inci sınıf öğrencisi Ferhat Şengil’in (13) kan davasına kurban gittiği iddia edildi.

Kan donduran olay, 12 Aralık’ta yaşandı. Alınan bilgiye göre, evinden Yenişehir Ortaokuluna gitmek için çıkan Ferhat Şengil, okul yolunda hareketsiz bulununca durum sağlık ekiplerine bildirildi.

Bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince yapılan incelemede Şengil'in boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandığı ve olay yerinde öldüğü belirlendi.

Şengil'in cesedi otopsi için Şırnak Devlet Hastanesine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Ferhat'ın, Şengil ve İsaoğlu aileleri arasındaki kan davasına kurban gittiği ihtimali üzerinde duruluyor.

İlçeyi yasa boğan olay geçen hafta yaşandı

Ölümüyle yakınları ve sevenleri başta olmak üzere herkesi yasa boğan olaya tepki gösteren vatandaşlar, yürüyüş düzenleyerek kan davalarına tepki gösterdiler.

Yenişehir Mahallesindeki Ferhat’ın babasının evinin önünde başlayan yürüyüş, mahalle mezarlığında sona erdi.

“Ferhatlar ölmesin, okula gitsin”

Aralarında sınıf arkadaşlarının da bulunduğu yüzlerce kişi yürüyüş boyunca “Ferhatlar ölmesin, okula gitsin”, “Hak hukuk adalet”, “Kahrolsun katiller” şeklinde sloganlar attı.

Katledilen Ferhat’ın fotoğrafını taşıyan grup, “Sadece Okula Gidecektim” yazılı pankartlar açtı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş, olaysız bir şekilde sona erdi.

“Sadece Ferhat değil tüm çocuklarımız katledildi”

Ferhat Şengil’in teyzesi Leyla Özel, mezarlıkta okuduğu açıklamasında, “Ferhat’ın okula 100 metre kala, kesinlikle insan diyemeyeceğimiz yüzü maskeli 4-5-6 kişinin onu beklediğini, onları geçince arkasından balta, bıçak, tabanca ile katletmişlerdir.  Ferhat Şengil, daha bir çocuktu, bu yüzden sadece Ferhat değil tüm çocuklarımız katledilmişler. Bu olay yüreğimizi yakmıştır. İlçemizde daha önce böyle bir olay yaşanmamıştır.” dedi.

“Benim yüreğim yandı, başka anaların yüreği yanmasın”

Ferhat Şengil Annesi Nazdar Hanım da Kürtçe yaptığı konuşmasında, yüreğinin yandığını, başka anaların yüreğinin yanmaması için katillerin bulunmasını istedi.

Nazdar Hanım, “Ben adalet arıyorum, tüm Türkiye’deki halklara sesleniyorum, katilleri bulsunlar. Katilleri bellidir ama daha yakalanmamışlar. Yüreğim yanıyor, bir anneyim ben, adalet arıyorum.” diye konuştu.

“Katillerin kim olduğunu biliyoruz”

Ferhat’ın yengesi Delile Şengil ise katillerin bulunmasını ve adalete teslim edilmesini istediklerini belirtti. Delile Hanım, “Katillerin kim olduğunu biliyoruz ama daha bulunmamıştır. Bunları gören çocuklar var ama korkudan söyleyemiyorlar. Ferhatların artık ölmemesi için onları adalete çağırıyorum. Teslim olsunlar, yüreğimiz yanıyor.” dedi.

Ne olmuştu?

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 22 Mart'ta aralarında husumet bulunan Şengil ve İsaoğlu aileleri arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın bıçaklı kavgaya dönüşmesi sonucu aynı aileden iki kişi yaralanmıştı.

Olayla ilgili gözaltına alınan C.İ. (27) 25 Mart'ta emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü amacıyla Silopi Devlet Hastanesine götürülmüştü.

Hastane önüne gelen karşı taraftan 5 kişinin, ailelerinden iki kişiyi yaraladığı gerekçesiyle bıçaklı saldırısı sonucu İsaoğlu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Geçtiğimiz hafta perşembe günü ise, okula gitmek için sabah erken evden çıkan 8'inci sınıf öğrencisi Ferhat Şengil’in (13) önü kimliği belirsiz kişilerce kesildi. Ferhat'ı bıçaklayan saldırganlar, olay yerine kaçtı. Polis, hunharca katledilen Ferhat’ın kan davasına kurban gittiği ihtimali üzerinde duruyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55