,
  • BIST 9789.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

12'inci Uluslararası Dergi Fuarı başladı

12'inci Uluslararası Dergi Fuarı başladı
Yurt içi ve yurt dışından yüzlerce dergi katılım sağlayan 12'inci Uluslararası Dergi Günleri fuarı, tarihi Sirkeci Garı'nda kapılarını açtı.

 

12'inci Uluslararası Dergi Fuarı Fatih Belediyesi ve Dünya Dergiler Birliği (DERGİBİR) işbirliği ile DERGİBİR kurucu başkanı ve dergi fuarlarının öncüsü merhum Asım Gültekin anısına düzenleniyor.

Dün hazırlıkları tamamlanıp ziyaretçi kabul etmeye başlayan ve bugün resmi açılışı gerçekleşen fuara, DEGİBİR Başkanı Metin Uçar, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Genç Dergiciler Birliği Başkanı Tuba Nur Sucu, DERGİBİR Eski Başkanı Abdullah Zeran, Gazeteci-Yazar İsmail Kılıçarslan, Hukukçu-Yazar Muharrem Balcı ve HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik katıldı.

12'inci Uluslararası Dergi Fuarı başladı

 DERGİBİR Eski Başkanı Abdullah Zeran

"Gençler çıkardıkları dergiler için bıkmadan mücadele etmeli"

Program açılışında konuşan DERGİBİR Eski Başkanı Abdullah Zeran, "Yaşadığımız çağda dijital platformlara inat bu dergilerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Asımın gençliği olarak nitelendirilen, özellikle gençlerin çıkardığı dergilerin mücadelesi için kapıları aşındırmaları, kapıları çalmaktan bıkmadan mücadeleye devam etmelerini istiyoruz. Bu uğurda bize düşen ne varsa yapmaya hazırız." dedi.

12'inci Uluslararası Dergi Fuarı başladı

Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik

Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de, "Burada güzel bir geleneğin başlamasında emeği olan tüm arkadaşlara ve başta merhum Asım Gültekin'i tebrik ediyorum. Allah mekânını cennet eylesin. Hayatını dergiciliğe vakfetmiş bu güzel işlere imza atarak güzel dostluklar kuran ancak genç yaşta aramızdan ayrılan merhum Asım Gültekin'i rahmetle yâd ediyorum." diye konuştu.

DERGİBİR kurucu başkanı ve dergi fuarlarının da banisi olan Asım Gültekin için özel bir alanın ayrıldığı fuarda, Gültekin'e ait eserler, ona özel yayımlanan dergiler, kitaplar ve fotoğraflar da sergileniyor.

12'inci Uluslararası Dergi Fuarı başladı

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik 

Fuarın açılışında hazır bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik de, açılış sonrasında stantları tek tek gezerek hem dergileri inceledi hem de katılımcılarla hasbihal etti.

Uluslararası Dergi Günleri, 3 Ekim Pazar günü akşam 18.00'a kadar misafirlerini ağırlayacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55