,
  • BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

100 yılın en büyük ihanetleriyle karşılaştık

100 yılın en büyük ihanetleriyle karşılaştık
Batman'da mali müşavirlere seslenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, 15 Temmuz'da 100 yılın en büyük ihanetleriyle karşılaşıldığını söyledi.

Referandumu bir teşvik paketi olarak niteleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, 16 Nisan’da sandıklardan ‘evet’ çıktıktan sonra Türkiye’de bundan sonra istikrarın ve güvenin tesis olacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” projesi kapsamında bugün geldiği Batman’da muhasebeciler, STK temsilcileri ve iş adamlarıyla ile bir araya gelerek toplantı düzenledi.

Siirt-Batman Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya, Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin’in yanı sıra; Vali Ahmet Deniz, muhasebeciler, STK temsilcileri, iş adamları ve bazı kurum müdürleri katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Yeğin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” çağrısından sonra Bakanlık olarak 81 ilde Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programları tertip etmeye başladıklarını söyledi.

Bu memleketlerin son 50-100 yılın tarihin en büyük ihanetleriyle karşılaştığını belirten Yeğin, “Sokaklarımızda, caddelerimizde ve mahallelerimizde çukurların kazılmasıyla, insanların mahallesine, evlerine gidilmesine mani olunmasına çalışılmasından tutun da 15 Temmuz darbe girişimine kadar çok büyük ihanetlerle karşılaştı. Ama hamdolsun milletin ve devletin el ele vermesiyle, omuz omuza vermesiyle gerektiğinde sokağa, caddeye inip meydan okumasını bilmesiyle beraber hamdolsun memleketimizin çatısı çökmedi. Hep beraber devlet, millet o çatıyı sağlam tutmayı başardık. Yarınların bugünlerden çok daha iyi olacağına dair, huzurun her geçen gün artacağına dair müthiş bir inanç oluşmaya başlamış.” dedi.

Hükümetin sağladığı teşvikler, destekler ve prim indirimlerinin belli dönemlerde bir rahatlama sağladığına işaret eden Yeğin, “İstihdamda sıkışma olur, yatırımı belli konularda artırmak istersiniz. Bölgeyi 23 cazibe merkezlerinden birisi ilan eder, yatırımcıya ‘gel burada yatırım yap, istihdamı artır’ dersiniz. Bunlar hepsi mümkün ama bu teşviklerin, istihdam teşviklerin, prim indirimlerin hepsi bir ara koridordur. Dönemsel olarak rahatlamalar yapar, ferahlamalar oluşturur ama işsizlik meselesi veya diğer tüm meselelerin temel çözüm noktası burada yatırımın artması, istihdam imkânlarının çoğalmasıdır. Bunun içinde en önemli şey bölgedeki güveni, bölgedeki huzuru, bölgedeki yatırım ortamının ileriye dönük, uzun vadeli huzur içerisinde çalışabileceği, iş üretebileceği, mal ve hizmet üretebileceği bir noktaya bölgeyi taşımaktır.” diye konuştu.

“Cumhuriyet tarihinin en kapsayıcı, kuşatıcı teşvikiyle karşı karşıyayız”

Bu anlamda devletin kararlılıkla meselelerin üzerine gittiğini ifade eden Yeğin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletimizin de bu anlamdaki desteği, teveccühü gerçekten devletimizi iyice cesaretlendirmektedir. Aslında bir benzetme yaparsak bugün cumhuriyet tarihinin en kapsayıcı, kuşatıcı ve en gerçekçi teşvikiyle karşı karşıyayız. Meclisimiz üzerine düşeni yaptı, bir anayasa değişikliği öngördü ve 16 Nisan’da oylanmak üzere bizim, milletimizin önümüze getiriyor. Buna aslında teşvik mantığıyla bakarsak o kadar önemli bir teşvik ki 16 Nisan’da ‘evet’ dedikten sonra Türkiye’de bundan sonra koalisyon krizlerinin, sıkıntılarının ortadan kaldırılacağı istikrarın, güvenin tesis olacağı bir Türkiye’ye doğru bizi götüren bir teşviktir.”

“Batman huzura sahip çıktı”

Daha sonra söz alan Vali Ahmet Deniz, Batman’ın bölgenin parlayan bir yıldızı olduğunu söyledi.

Son yıllarda bölgede bazı sıkıntıların yaşandığını anımsatan Deniz, “Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hain terör örgütünün bir kısım baskısı, tehdidiyle maalesef birileri bir tuzak kurmaya çalıştı. Bir çukur siyaseti yürütmeye çalıştılar. Onlar hakkında gereği yapıldı. Bu süreçte Batman gerçekten buradan kendini uzak tuttu, bu çok önemli. Huzura sahip çıktı. Ülkenin birliğine, beraberliğine sahip çıktı.” ifadelerini kullandı.

“Bölgemizin en önemli problemi işsizlik problemidir”

Cazibe merkezleri kapsamında Batman’da 200 tane yatırımcının başvurduğunu belirten Deniz, “20 bin kişinin istihdamını öngörüyorlar. Bu muhteşem bir şeydir. Bizim derdimiz aş ve iş. Bölgemizin en önemli problemi işsizlik problemidir. Batman’ın da içinde olduğu TRC3 bölgesinde yüzde 24’ler üzerinde bir işsizlik oranı var. Bu cazibe merkezleri programıyla inşallah çok mesafe aldık. Çok yakın bir sürede inşallah OSB’de arsa tahsislerinde paralarını yatıracağız. Mahkemeyle uğraşmadan vatandaşlarımızı ikna ettik. 20 bin kişinin istihdam edilmesiyle de ilimizin en önemli problemi giderilmiş olacak.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55